Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jednadvacetiletý dealer pervitinu dopaden. Lidem v Jihlavě ho nabízel i na sociální síti

Až pětiletý pobyt za mřížemi hrozí jednadvacetiletému muži z Jihlavska, který obchodoval s pervitinem. Sám je uživatelem drog a v minulosti byl již soudně trestaný.

„Zahájili jsme trestní stíhání jednadvacetiletého muže z Jihlavska, obviněn byl ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ řekl Radim Novák, komisař oddělení obecné kriminality. Kriminalisté zjistili, že obviněný muž byl v minulosti soudně trestán v souvislosti se spáchanou majetkovou trestnou činností, sám je uživatelem drog. Pervitin nakupoval a dovážel do Jihlavy přibližně od května.

Prodej probíhal nejčastěji v parku u centra 

Část pervitinu pak používal pro svoji potřebu a část poskytoval dalším osobám. Drogy prodával na různých místech krajského města, zejména v parku nedaleko centra. „Se zájemci o pervitin komunikoval telefonicky a prostřednictvím sociální sítě. Pervitin muž dovezl přibližně v šestnácti případech. Jeho drogovou trestnou činnost ukončili kriminalisté tento týden v pondělí, kdy podezřelého muže zadrželi v odpoledních hodinách na vlakovém nádraží,“ popisuje Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Muž putoval do policejní cely a na základě shromážděných důkazů byl obviněn ze spáchání trestného činu. Případ kriminalisté dále vyšetřují, obviněný muž je stíhán na svobodě.

„Za spáchanou drogovou trestnou činnost mu hrozí trest odnětí svobody od jednoho roku do pěti let,“ dodala závěrem Kroutilová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky dealer, pervitin, droga, policie, metamfetamin, Jihlava, drogy, okres Jihlava, kriminalita, Radim Novák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jakub Kočí

Dobrý den

Čtvrtek, 20. srpna 2020, 15:40Odpovědět

Jednadvacetiletý dealer pervitinu dopaden. Lidem v Jihlavě ho nabízel i na sociální síti | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.