Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Policisté chytili dealera pervitinu. Do Jihlavy drogu přivezl v chlebu

Jihlavští kriminalisté mají na svém kontě úspěšně vyřešený případ dealera, který minulý týden přivezl do Jihlavy přibližně 50 gramů pervitinu. Jak později zjistili, jde o opakovaně soudně trestaného recidivistu, který opustil brány věznice na začátku tohoto roku.

Distributora zadrželi minulý týden na ulici nedaleko městského vlakového nádraží.

Do města přijel v odpoledních hodinách z Ústeckého kraje, přičemž pro dopravu využil vozidlo taxislužby, s sebou si přivezl nakoupený pervitin. „Jako úkryt pro krystalickou látku zvolil balení chleba, který měl uvnitř vydlabanou dutinu,“ přiblížil Radim Novák, komisař oddělení obecné kriminality.  Zadrženého muže kriminalisté odvezli na oddělení policie a skončil v policejní cele.

Pervitin muž vydal a kriminalisté přibližně padesát gramů krystalické látky zajistili. Zajištěné drogy byly zaslány na odborné policejní pracoviště k provedení expertízy.  

Policejní komisař zahájil na základě shromážděných důkazů trestní stíhání šestačtyřicetiletého muže z Jihlavska. „Muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a dále přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu,“ řekl Radomír Němec, vedoucí oddělení obecné kriminality s tím, že obviněný muž byl v minulosti za drogovou trestnou činnost již soudně trestán. Odsouzen byl i k nepodmíněnému trestu odnětí svobody, z věznice byl propuštěn letos v lednu. Sám je uživatelem drog.

Distribuoval na několika místech v Jihlavě 

Muž je obviněn z toho, že distribuoval dalším lidem na různých místech v Jihlavě pervitin a drogy u sebe přechovával. Pervitin dovážel do města přibližně od začátku července. „Do Ústeckého kraje jel několikrát a do Jihlavy přivezl pervitin v celkovém množství více než sto gramů,“ dodal komisař Novák. Také krystalická látka, kterou muž přivezli do Jihlavy minulý týden, byla určena k prodeji.

Na obviněného muže podal policejní komisař státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí do vazby. Na základě rozhodnutí soudu byl obviněný muž vzat do vazby a poté ho policisté eskortovali do věznice. Případ kriminalisté dále vyšetřují.

„Za spáchanou drogovou trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody od dvou do deset let,“ zakončil vedoucí jihlavských kriminalistů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky pervitin, dealer, droga, policie, Jihlava, metamfetamin, drogy, kriminalita, Radim Novák, Ústecký kraj, okres Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jakub Kočí

Dobrý den. A můžete nám říct,když napíšete takovýto článek proč u nej není i fotografie prodejce drogy,abychom proste věděli kdo to je a příště až tam bude zase stát,abychom věděli kdo to je?!!!!

Čtvrtek, 20. srpna 2020, 15:44Odpovědět

Policisté chytili dealera pervitinu. Do Jihlavy drogu přivezl v chlebu | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.