Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Opilý cyklista boural a zůstal ležet na silnici. Hrozí mu až padesátitisícová pokuta

Na středeční vyjížďku na kole zřejmě jen tak nezapomene čtyřiačtyřicetiletý cyklista, který po 22. hodině boural. A jak zjistili přivolaní policisté, nebyl střízlivý.

Incident se stal na silnici II/150 v obci Mrzkovice na Havlíčkobrodsku. „Čtyřiačtyřicetiletý cyklista jedoucí na jízdní kole ve směru na Světlou nad Sázavou z dosud nezjištěných příčin upadl s jízdním kolem na pozemní komunikaci, kde zůstal ležet. Při havárii se cyklista zranil a musel být vozidlem zdravotnické záchranné služby převezen do nemocnice v Havlíčkově Brodě k ošetření a následné hospitalizaci,“ popisuje průběh nehody Martin Hron, mluvčí policistů.

Policisté u muže provedli dechovou zkoušku, která měla pozitivní výsledek. První dechová zkouška vykazovala hodnotu 1,47 promile alkoholu v dechu. Opakovaná měření vykazovala hodnotu 1,28 a 1,37 promile alkoholu v dechu. „Následným ohledáním jízdního kola policisté zjistili, že není vybaveno přední svítilnou bílé barvy a funkční zadní svítilnou červené barvy. Cyklista je podezřelý z přestupku, který policisté zadokumentovali a předají k vyřízení do správního řízení,“ doplňuje Hron další komplikace.

Jízda pod vlivem může stát až 50 tisíc korun

Při dopravních kontrolách nebo při šetření dopravních nehod se policisté stále častěji setkávají s cyklisty, kteří jsou pod vlivem alkoholu. Ti si zřejmě neuvědomují, že cyklista je řidič nemotorového vozidla, které nesmí řídit pod vlivem alkoholu. Cyklistovi může být za tento přestupek uložena ve správním řízení pokuta až do výše 50 tisíc korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky cyklista, nehoda, zranění, nemocnice, sanitka, alkohol, Martin Hron, Nemocnice Havlíčkův Brod, okres Havlíčkův Brod, Mrzkovice, silnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý cyklista boural a zůstal ležet na silnici. Hrozí mu až padesátitisícová pokuta | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.