Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Policejní kontroly na Vysočině odhalily dva řidiče s pozitivním testem na amfetamin

Dost nezodpovědně se zachovali dva řidiči na Pelhřimovsku, které včera a dnes kontrolovali policisté. Oba totiž měli pozitivní testy na drogy.

Prvního řidiče z Jihlavska, kterému bylo 24 let a seděl za volantem Audi A6, zastavili policisté v úterý 11. srpna po 23. hodině v Humpolci, konkrétně to bylo na silnici I/34 u benzinové stanice. „Součástí silniční kontroly bylo odborné měření na zjištění přítomnosti alkoholu v dechu a test na zjištění ovlivnění omamnými a psychotropními látkami. Na rozdíl od dechové zkoušky byl test na drogy pozitivní, a to na amfetamin. Policisté muže vyzvali k podrobení se lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu v nemocničním zařízení, s čímž souhlasil. Další jízdu mu policisté zakázali,“ uvedl k prvnímu případu Martin Hron, mluvčí policistů.

Zda se muž bude zodpovídat z přestupku na úseku dopravy, nebo z trestného činu, ukáže výsledek znaleckého zkoumání z oboru lékařství odvětví toxikologie.

Dnes 12. srpna zastavili policisté okolo čtvrté hodiny ráno na ulici Pod Floriánem v Pelhřimově vozidlo VW Polo. Řidičem byl dvaačtyřicetiletý muž z Pelhřimovska. „Policisté provedenou lustrací zjistili, že muž nevlastní řidičské oprávnění pro žádnou skupinu motorových vozidel. Součástí silniční kontroly bylo provedení testu na zjištění ovlivnění omamnými a psychotropními látkami, které vykázalo pozitivní hodnotu na látky amfetamin/metamfetamin a cannabis. Dechová zkouška u řidiče byla negativní. Na výzvu policistů se řidič podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu v nemocničním zařízení,“ dodal Hron k druhému případu.

Další jízdu mu policisté zakázali. Muž je podezřelý ze spáchání závažných přestupků na úseku dopravy, které policisté šetří.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky kontrola, drogy, test, policie, Kraj Vysočina, okres Pelhřimov, Martin Hron, Audi A6, okres Jihlava, Humpolec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policejní kontroly na Vysočině odhalily dva řidiče s pozitivním testem na amfetamin | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.