Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Konflikt dvou bezdomovců na Staré plovárně skončil smrtí jednoho z nich. Policie žádá svědky o informace

K závažnému trestnému činu zřejmě došlo na začátku července v lokalitě Staré plovárny v Jihlavě. Mělo zde dojít ke konfliktu mezi dvěma muži bez stálého bydliště. Jeden z mužů byl poté nalezen na místě bez známek života. Policie se teď obrací na veřejnost s žádostí o pomoc při vyšetřování tohoto činu.

V lokalitě rybníku Stará plovárna v Jihlavě mělo dojít 4. července ke konfliktu mezi muži bez stálého bydliště. Ten vygradoval k závažnému trestnému činu. Kolem devatenácté hodiny byl policistům oznámen nález muže bez známek života. Kolem ještě probíhajícího incidentu mělo projít několik lidí a jeden z nich měl muže okřiknout.

Z výsledků prověřování a ze závěrů nařízené pitvy vyplynulo, že na úmrtí muže měla podíl cizí osoba. Kriminalistům se na základě operativního šetření podařilo velmi rychle zjistit poznatky k podezřelé osobě, se kterou se muž před smrtí setkal, a v krátké době tohoto muže dopadli. „Jednatřicetiletého muže, který byl důvodně podezřelý ze spáchání násilné trestné činnosti, kriminalisté ve čtvrtek 9. července zadrželi a skončil v policejní cele,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Na základě shromážděných důkazů zahájili trestní stíhání zadrženého muže. „Jednatřicetiletý muž z Jihlavska byl obviněn ze zvlášť závažného zločinu vydírání spáchaného se zbraní, přičemž činem byla způsobena smrt napadeného muže.  Dále byl obviněn z přečinu výtržnictví,“ uvedl k případu Pavel Kubiš, vedoucí odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Kraje Vysočina.

Obviněný muž v minulosti nebyl soudně trestán a jedná se o osobu bez stálého bydliště. Na obviněného muže byl podán návrh na vzetí do vazby. Poté, co soud rozhodl o jeho vzetí do vazby, eskortovali policisté muže do věznice. Případ kriminalisté dále vyšetřují. Za spáchanou trestnou činnost muži hrozí trest odnětí svobody na osm až šestnáct let.

V zájmu vyšetřování případu se krajští kriminalisté obracejí se žádostí o pomoc na případné svědky incidentu, který se odehrál v lokalitě u rybníku Stará plovárna v sobotu 4. července kolem páté hodiny večer. Zejména by uvítali svědectví občana, který muže okřikl. Případní svědci se mohou policistům přihlásit na tísňové lince 158.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto kampocesku.cz | Zdroj Policie ČR

Štítky Jihlava, Stará plovárna, konflikt, smrt, koupaliště, policie, Pavel Kubiš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Konflikt dvou bezdomovců na Staré plovárně skončil smrtí jednoho z nich. Policie žádá svědky o informace | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.