Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Dvojice z Vysočiny půjde až na 10 let do vězení. Obchodovala s kradenými součástkami

Na více než sedm milionů korun si přišla dvojice, která obchodovala s kradenými součástkami. Jejich obchody jim nyní překazili kriminalisté z Vysočiny.

Prověřování případu bylo pro kriminalisty hospodářské kriminality velmi náročné a komplikované. Vyžadovalo i spolupráci s dalšími evropskými státy.  

„Dále provedli kriminalisté domovní prohlídky i prohlídky jiných prostor, jednalo se rodinné domy, byty, rekreační objekt, garáže i vozidla. Kriminalisté zajišťovali materiály související se spáchanou trestnou činností. Dále zajistili jako náhradní hodnoty za způsobenou škodu nemovitý i movitý majetek jako garáže, byty, parcely nebo vozidla,“ řekla Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání zadrženého třiačtyřicetiletého muže a čtyřiatřicetileté ženy. „Oba byli obviněni z pokračujícího zločinu legalizace výnosu z trestné činnosti spáchaného ve vztahu k věci, která má hodnotu velkého rozsahu,“ řekl Miloš Dáňa, vedoucí oddělení hospodářské kriminality s tím, že činu se dopustili ve spolupachatelství. Ze spáchání stejného zločinu byla obviněna také právnická osoba, a to společnost zastoupená jedinou jednatelkou, kterou je obviněná žena.

Vše vypadalo zcela legálně 

Muž i žena jsou obviněni z toho, že legalizovali výnos z trestné činnosti, a to prodejem odcizených součástek, které jsou samostatně neprodejné. Činili tak prostřednictvím společnosti, kterou zastupují, kde bylo o prodeji vedeno účetnictví a vše navozeno tak, že se jedná o prodej legálně získaných výrobků, tudíž legální příjem.

„Odcizené součástky směřovaly do různých firem v zahraničí. Zisk si muž se ženou nechávali posílat na zahraniční účty,“ pokračuje Kroutilová.

 Na obviněného muže byl podán návrh na vzetí do vazby. Poté, co soud rozhodl o jeho vzetí do vazby, eskortovali policisté muže do věznice. Případ kriminalisté dále vyšetřují. „Za spáchanou trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody na tři až deset let,“ dodal vedoucí kriminalistů.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky podvod, obchod, součástky, kriminalisté, Kraj Vysočina, kriminalita

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvojice z Vysočiny půjde až na 10 let do vězení. Obchodovala s kradenými součástkami | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.