Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zloděj u Pávova ukradl svodidla za více než půl milionu, sebral je pomocí techniky. Nevšimli jste si něčeho podezřelého?

Jihlavským policistům může nyní pomoct také veřejnost, a to v případu krádeže betonových svodidel, která se stala v období od března do konce dubna v katastru Pávova. Přesněji v lokalitě mezi dálničním přivaděčem a Karlovým lesem. Krádeží vznikla škoda za více než půl milionu korun.

Odvoz svodidel bylo možné provést pouze s použitím techniky, zloděj tak mohl vzbudit pozornost okolí. „Policisté se proto obracejí na osoby, které se podílely na jejich nakládce a odvozu, a také na případné svědky. Dále se jedná o velmi specifická svodidla, která nejsou na území republiky běžně k dispozici,“ dodává důležité informace Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Podle dalších informací pachatel odcizil jednadvacet kusů betonových svodidel uskladněných ve venkovním prostoru. Jedná se o dočasná ochranná svodidla, která mají jedinečnou výšku, a to 65 cm. Jedno šestimetrové svodidlo váží 1670 kg. Celkem bylo odcizeno 21 kusů, tedy přes 35 tun svodidel.

Přítomní lidé ani nemuseli tušit, že jde o krádež 

„Policisté začali ihned po přijetí oznámení případ prověřovat. Zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže. Provedli ohledání místa činu, důkladné šetření za účelem zjištění maximálního množství informací důležitých pro objasnění případu. Případ dále prověřovali, shromažďovali a vyhodnocovali získané poznatky,“ doplňuje Kroutilová.

Jak již bylo řečeno, odvoz svodidel musel být proveden nákladním automobilem a svodidla byla zřejmě nakládána hydraulickou rukou, kolovým bagrem nebo vysokozdvižným vozíkem. Řidiči či jiné osoby přítomné při nakládce, případně vykládce, nemuseli ani vědět, že se jedná o odcizená svodidla.

„V současné době se policisté obracejí na veřejnost s žádostí o spolupráci. Uvítali by, kdyby se přihlásili případní svědci, kteří nakládání svodidel v katastru obce Pávov viděli, dále se obracejí na řidiče či obsluhu vozidel přítomných při jejich nakládání a rovněž osoby, kterým byla svodidla se speciální výškou nabízena nebo prodána. Přihlásit se mohou na tísňové lince 158. Policisté uvítají také jakékoli další informace směřující k dopadení pachatele nebo vypátrání odcizených svodidel,“ vyzývá na závěr veřejnost Jana Kroutilová.  

Ohodnoť článek

Foto Facebook.com

Štítky zloděj, svodidla, pátrání, veřejnost, svědek, Pávov, krádež

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj u Pávova ukradl svodidla za více než půl milionu, sebral je pomocí techniky. Nevšimli jste si něčeho podezřelého? | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.