Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Jihlavě u ubytovny došlo k napadení. Zraněný muž si několik dní poležel v nemocnici

Až desetiletý pobyt za mřížemi hrozí pětatřicetiletému cizinci, který v Jihlavě napadl a vážně zranil jiného muže. Přivolaní policisté pak zjistili, že byl pod vlivem alkoholu.

Incident se odehrál v polovině minulého týdne v prostoru u ubytovacího zařízení, kde bylo ve večerních hodinách na pozemku před domem několik osob. Byl mezi nimi také pětatřicetiletý cizinec, který byl pod vlivem alkoholu.

„Opilý muž se choval agresivně a slovně začal napadat jednoho z přítomných mužů. Mezi muži došlo k rozepři, během níž vzal cizinec větev a poté ještě dlaždici, které v obou případech zdvihl nad hlavu směrem k druhému muži, takto mu vyhrožoval a následně předměty odhodil. Konflikt tím ale neskončil. Cizinec začal opět se slovním napadáním, které rychle přerostlo ve fyzický útok. Do druhého muže silně strčil, ten upadl, a když zůstal po pádu ležet na zemi, cizinec opakovaně dupl směrem na jeho hlavu. Pokračování útoku zabránil další přítomný, svědci přivolali pomoc a násilník z místa utekl,“ popisuje dramatické chvíle Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Napadený šedesátiletý muž musel být převezen do nemocnice, kde byl hospitalizovaný.

Podezřelého muže policisté vypátrali v ubytovacím zařízení, při dechové zkoušce mu naměřili hodnotu přes dvě promile alkoholu. Policisté opilého cizince odvezli na protialkoholní záchytnou stanici a po vystřízlivění putoval do policejní cely.

Tři trestné činy

„Prověřování závažného případu převzali jihlavští kriminalisté. Místo činu ohledali, zadokumentovali a zajistili stopy, dále provedli výslechy, šetření a vyžádali si také lékařské zprávy,“ dodává Čírtková.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání zadrženého cizince. „Pětatřicetiletý muž byl obviněn z pokusu zvlášť závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví, dále přečinu nebezpečného vyhrožování spáchaného se zbraní a přečinu výtržnictví,“ řekl Radomír Němec, vedoucí oddělení obecné kriminality.

Napadený muž utrpěl mimo jiné otřes mozku, jeho zranění si vyžádalo několikadenní hospitalizaci v nemocnici a následnou další léčbu. „S ohledem na způsob napadení a jeho intenzitu mohlo ale dojít k ještě vážnějšímu zranění, zejména v oblasti hlavy, nebo mohl být ohrožen na životě, přičemž k tomuto nedošlo jen shodou skutečností nezávislých na vůli obviněného muže,“ dodal Michal Olejníček, komisař oddělení obecné kriminality.

Na obviněného muže byl podán návrh na vzetí do vazby. Poté, co soud rozhodl o jeho vzetí do vazby, eskortovali policisté muže do věznice. Případ kriminalisté dále vyšetřují. „Za spáchanou trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na deset let,“ zakončil vedoucí jihlavských kriminalistů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky napadení, útok, zranění, policie, Jihlava, nemocnice, alkohol, kriminalita

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jihlavě u ubytovny došlo k napadení. Zraněný muž si několik dní poležel v nemocnici | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.