Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

FOTO: Policisté od rána kontrolují provoz na silnicích. Zaměřují se i na přetížená vozidla

Policisté na Vysočině dnes od rána kontrolují provoz na silnicích, včetně dálnice D1. Zaměřují se také na přetížené kamiony a dodávky.

Například na 117. kilometru ve směru na Brno kontrolovali cizince v dodávce. Ta byla přetížená a řidič dostal kauci ve výši 5 tisíc korun. „Vozidlo bylo přetížené o 430 kg,“ uvedla Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Podle jejího vyjádření bývá přetížená dodávek častým problémem. S tím souvisí také riziko vyššího počtu vážných dopravních nehod, které způsobí řidiči dodávek. „Přetěžování dodávek výrazně zhoršuje jízdní vlastnosti vozidla, takže na silnici nemusí být spolehlivě ovladatelné a má výrazný dopad také na délku brzdné dráhy,“ vysvětluje mluvčí Čírtková.

Policisté z Vysočiny se na důkladné kontroly dodávkových vozidel a kamionů zaměřují dlouhodobě. Speciálně vyškolení policisté nejdříve zkontrolují, zda má řidič v pořádku doklady potřebné k řízení a provozu vozidla a doklady související s přepravovaným nákladem. Zjišťují, zda profesionální řidiči dodržují pravidla, která se běžných řidičů netýkají – tedy zda dodržují bezpečnostní přestávky a nepřekračují zákonem stanovenou dobu jízdy. Současně s tím probíhá vážení vozidla, kontroluje se jeho technický stav i správné uložení nákladu.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky policie, dálnice, silnice, kontrola, přetížení, Kraj Vysočina, Dálnice D1, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Policisté od rána kontrolují provoz na silnicích. Zaměřují se i na přetížená vozidla | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.