Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

U nehody cyklistky a osobního auta zasahoval vrtulník. Řidič ženě poskytl první pomoc

Vrtulník záchranné služby musel zasahovat u dopravní nehody osobního auta a cyklistky, která se stala v pátek 5. června po 14. hodině v obci Lípa na Havlíčkobrodsku.

Řidič vozidla Peugeot jel směrem z centra Lípy směrem na Petrkov. Před ním jela cyklistka. „Řidič započal předjíždění před ním jedoucího jízdního kola, přičemž bezprostředně před vozidlem cyklistka změnila směr jízdy a vybočila vlevo bez jakéhokoliv znamení - pravděpodobně s úmyslem odbočit vlevo. Řidič začal prudce brzdit a vybočil vlevo. Přesto došlo ke střetu pravého předního rohu vozidla Peugeot, jízdního kola a cyklistky. Po střetu spadla osmačtyřicetiletá cyklistka na komunikaci. Řidič vozidla vystoupil a poskytoval ženě první pomoc,“ popsala Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Cyklistka byla těžce zraněna a po nutném ošetření záchrannou službou na místě dopravní nehody byla převezena vrtulníkem do nemocnice v Praze. Ke zranění jiných osob při dopravní nehodě nedošlo. Došlo ke hmotné škodě na vozidle a na jízdním kole ve výši 22 tisíc korun.

„Alkohol u řidiče vozidla vyloučila provedená dechová zkouška.  U cyklistky nebylo možné provést na místě dechovou zkoušku, proto byl cestou operačního střediska zajištěn odběr krve ve zdravotnickém zařízení,“ dodala Čírtková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Drbna

Štítky nehoda, cyklistka, zranění, vrtulník, cyklista, dopravní nehoda, jízdní kolo, Peugeot, okres Havlíčkův Brod, Petrkov (u Hlinska), Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U nehody cyklistky a osobního auta zasahoval vrtulník. Řidič ženě poskytl první pomoc | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.