Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Ve velkomeziříčském kostele se našlo několik kilo nebezpečné munice

Netradiční nález objevil jeden muž ve věži kostela ve Velkém Meziříčí. Ve středu 3. června kolem půl osmé oznámil, že našel předměty připomínající munici, a to během rekonstrukčních prací.

„Policisté místo nálezu zajistili a vyžádali si součinnost policejního pyrotechnika. Na místo se dostavil pyrotechnik brněnské expozitury, který uvedl, že se jedná konkrétně o tři kusy tří kilových náložek Geballte Ladung, tři svitky zápalnice a 41 kusů průmyslové náložky Dynamon 1 (4,1 kg). Vzhledem k tomu, že část nalezené munice nebyla schopna delšího transportu, rozhodl pyrotechnik o jejím zlikvidování na bezpečném místě v okolí,“ sdělila Stanislava Rázlová, mluvčí policistů.

Průmyslovou trhavinu a zápalnici převezl na bezpečné místo v katastru území obce Martinice, kde bylo možné provést řízený odstřel munice. Dnes ráno kolem osmé hodiny pyrotechnik nebezpečnou munici na tomto určeném místě odborně zlikvidoval. Tři kusy náložek pyrotechnik zajistil a převezl k dalšímu opatření a následné likvidaci.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky nález, kostel, munice, pyrotechnik, policie, Velké Meziříčí, hrad Martinice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve velkomeziříčském kostele se našlo několik kilo nebezpečné munice | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.