Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Elektrokolo sundal se stojanu a šel s ním před prodejnu. Krádeže si ale všiml prodavač

Pod svícnem je nejvíc tma. To si asi myslel padesátiletý muž, který chtěl ukrást elektrokolo v hodnotě 35 tisíc korun tak, že ho prostě vynese z prodejny v Jihlavě. Plán mu nevyšel.

K činu došlo v jihlavské prodejně jízdních kol ve středu 27. května v hodnotě přes pětatřicet tisíc korun. Padesátiletý muž přišel do prodejny po čtvrté hodině odpoledne, sejmul z kovového stojanu vystavené elektrokolo a šel s ním před obchod.

Krádeže si ale všiml zaměstnanec, který muže zastavil a přivolal policisty. Kolo pachatel vydal, došlo ale k poškození krytu a vznikla tak předběžně vyčíslená škoda necelé dva tisíce korun. Muž byl pod vlivem alkoholu, policisté mu při dechové zkoušce naměřili hodnotu přes jedno a půl promile alkoholu. Opilého muže zajistili a odvezli ho na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. 

„Na základě shromážděných důkazů následně policejní inspektor sdělil padesátiletému muži cizí státní příslušnosti podezření ze spáchání trestného činu krádeže,“ uvedla policejní mluvčí Jana Kroutilová. Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík | Zdroj Policie ČR

Štítky Jihlava, krádež, elektrokolo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Elektrokolo sundal se stojanu a šel s ním před prodejnu. Krádeže si ale všiml prodavač | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.