Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Policisté odhalili dva opilé řidiče. K tomu další s pozitivními testy na kokain a amfetamin

Policisté na Vysočině se museli v pondělí 11. května hned na třech místech potýkat s neukázněnými řidiči. Dva z nich byli opilí, dva měli pozitivní test na drogy.

Prvního hříšníka odhalili kolem půl 12 v noci na ulici gen. Luži v Přibyslavi. Šlo o osmadvacetiletého řidiče nákladního vozidla Ford.

„Součástí silniční kontroly byla také dechová zkouška, jejíž výsledek byl 0,28 promile alkoholu. Také výsledky opakovaných měření byly pozitivní. Policisté muži na místě zakázali další jízdu a vše zadokumentovali. Muž se bude zodpovídat z přestupku na úseku dopravy před příslušným správním orgánem,“ sdělila k první silniční kontrole Stanislava Miláčková, mluvčí policistů.

Opilého řidiče odhalila silniční kontrola i v krajské Jihlavě, a to krátce po půlnoci na Hradební ulici. Osobní auto značky Renault řídil pětadvacetiletý muž, který při dechové zkoušce nadýchal 0,36 promile alkoholu. „Výsledek opakovaného měření byl také pozitivní. V jízdě již muž pokračovat nesměl. Případ policisté zadokumentovali jako přestupek na úseku dopravy, kterým se dále bude zabývat příslušný správní orgán,“ pokračuje Miláčková.

Kokain a amfetamin 

Policisté se během uplynulého pondělí museli potýkat také s řidiči, kteří zřejmě byli pod vlivem drog. Dva řidiče, u nichž test na drogy vykázal pozitivní výsledek, odhalili v pondělí 11. května policisté v Třebíči. „Prvního z řidičů zastavila policejní hlídka kolem desáté hodiny večer na ulici Sucheniova. Jednalo se o devatenáctiletého řidiče vozidla BMW. Test na zjištění ovlivnění omamnými a psychotropními látkami vykázal přítomnost kokainu. S výzvou k podrobení se lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu muž souhlasil,“ popisuje Miláčková.

Druhého z řidičů kontrolovali policisté na ulici Sportovní o hodinu později, tedy kolem jedenácté hodiny večer. Test na drogy byl u devětatřicetiletého řidiče vozidla Škoda pozitivní na amfetamin.

„Také v tomto případě policisté muže vyzvali k podrobení se lékařskému vyšetření, což však bezdůvodně odmítl. Přestupkovým jednáním na úseku dopravy se dále bude zabývat příslušný správní orgán,“ popsala Miláčková výsledek druhé kontroly v Třebíči.  

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky kontrola, řidič, policie, test, alkohol, drogy, droga, doprava, Kraj Vysočina, správní úřad, Ford Motor Company, Renault, Přibyslav, BMW, Třebíč, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté odhalili dva opilé řidiče. K tomu další s pozitivními testy na kokain a amfetamin | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.