Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Agresor napadl muže, ukradl mu mobil a sapinou poničil auto. Zpovídá se z pěti trestných činů

Hned pěti trestných činů se dopustil sedmapadesátiletý muž, jemuž tedy pořádně v žaludku ležely spory z minulosti. Jiného muže postupně fyzicky napadl, ukradl mu mobil, značně mu poškodil vozidlo a dále vyhrožoval. Vše se odehrálo v obci na Jihlavsku.

Pachatel byl obviněn z toho, že loni na podzim v obci nedaleko Jihlavy napadl jiného muže, kterého zranil, následně mu vzal mu mobilní telefon, vyhrožoval a poškodil mu vozidlo. K tomu použil dřevorubecný nástroj zvaný sapina, který na vozidle způsobil škodu téměř 150 tisíc korun.

Řidič se s ženou snažil z místa uniknout, čemuž obviněný muž aktivně bránil. Nakonec se osádce přece jen poškozeným autem podařilo ujet a po cestě zavolat policii, které sdělili vážné obavy o svůj život.

Policejní komisař zahájil trestní stíhání sedmapadesátiletého muže, který byl obviněn z celkem pěti trestných činů. „Byl obviněn ze spáchání trestných činů ublížení na zdraví, krádeže, poškození cizí věci a výtržnictví, dále byl obviněn z přečinu nebezpečného vyhrožování spáchaného se zbraní,“ řekl Radomír Němec, vedoucí oddělení obecné kriminality, s tím, že jako zbraň byl v tomto případě použit kovový špičák s násadou, takzvaná sapina.

Obviněný muž byl již v minulosti soudně trestán. Případ kriminalisté dále vyšetřují. Za spáchanou trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na tři roky.

Ohodnoť článek

Foto jumpstory.com | Zdroj Policie ČR

Štítky napadení, krádež, trestný čin, okres Jihlava, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Agresor napadl muže, ukradl mu mobil a sapinou poničil auto. Zpovídá se z pěti trestných činů | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.