Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

VIDEO: Mladá žena přišla při jízdě autobusem o svůj kufr. Pomůžete při vyšetřování?

Jihlavští policisté v těchto dnech prošetřují případ mladé ženy, která při cestování autobusem 18. dubna přišla o svůj kufr. Měla v něm věci v hodnotě více než dvacet tisíc korun. Jela z Jihlavy do Prahy.

Kufr si naložila kolem půl šesté večer do zavazadlového prostoru a nastoupila do autobusu, který na jihlavské autobusové nádraží přijel od Znojma. V Praze žena zjistila, že v zavazadlovém prostoru její kufr chybí. V prostoru ale zůstal jiný cestovní kufr. Žena vše nahlásila stevardce. V kufru, který v zavazadlovém prostoru autobusu zůstal, byla pouze igelitová taška s rohlíky a dvěma chlazenými kuřaty.

„Žena měla ve svém příručním cestovním kufru tmavě modré barvy uložené značkové oblečení a obuv, kosmetiku, dioptrické a sluneční brýle, kabelku, žehličku na vlasy a další věci, vše v hodnotě přes jednadvacet tisíc korun,“ vyčíslila Jana Kroutilová, krajská policejní mluvčí.

Okradená mladá žena případ oznámila na policii. Na trase z Jihlavy do Prahy autobus sice zastavil ještě v Humpolci, zde ale nebyl otevřen zavazadlový prostor.

Policie zjistila, že v Jihlavě vystupoval na autobusovém nádraží muž, který si s sebou, dle sdělení osoby, která také v autobusu cestovala, odnesl cestovní kufr odpovídající popisu zavazadla patřícího mladé ženě.

„Policisté začali zjišťovat informace k tomuto muži, který je pro další prověřování velmi důležitý. Jednalo se o muže vysokého kolem 165 centimetrů, štíhlé postavy, byl nápadně ohnutý dopředu a měl tmavší, nakrátko ostříhané vlasy. U sebe měl ještě další přibližně tři zavazadla. Muž cestoval z Moravských Budějovic a namířeno měl do Prahy, vystoupil ale v Jihlavě a zpátky do autobusu už nenastoupil,“ popsala Kroutilová.

„Žádáme muže na kamerových záznamech a rovněž občany, kteří ho znají nebo mají informace o tom, kde se v současné době nachází či pohybuje, aby se policistům přihlásili na tísňové lince 158 nebo na nejbližší policejní služebně,“ uzavírá prosbu o spolupráci policejní mluvčí.

Foto Dominik Svoboda, Policie ČR

Štítky zavazadlový prostor, Praha, Jihlava, Znojmo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Mladá žena přišla při jízdě autobusem o svůj kufr. Pomůžete při vyšetřování? | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.