Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Recidivista může jít až na osm let za mříže. Z obchodu chtěl pronést drogerii za tisícovku

Až osm let za mřížemi si může posedět dvacetiletý muž, který v jednom z obchodů v Havlíčkově Brodě ukradl drogerii za víc než tisíc korun. Vzhledem k tomu, že krádež spáchal v době, kdy je na území republiky vyhlášen nouzový stav, je obviněn ze spáchání zločinu.

K případu došlo v pátek 24. dubna na ulici Havlíčkova. „Před jednou hodinou odpoledne vzal v prodejně dvacetiletý muž zboží v hodnotě přes jeden tisíc korun a poté prošel prostorem pokladen bez zaplacení. Pracovnice obchodu muže zastavila a na místo byli přivoláni policisté. Odcizené drogistické zboží vydal. Zadrženého muže policisté odvezli na oddělení policie a následně zahájili jeho trestní stíhání. Byl obviněn ze spáchání zločinu krádeže,“ sdělila Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Vyšetřováním se ukázalo, že muž byl v minulosti již soudně trestán, vloni v létě byl za spáchanou majetkovou trestnou činnost potrestán podmíněným trestem odnětí svobody se zkušební dobou jednoho roku.

„Po provedení všech nezbytných úkonů byl muž ze zadržení propuštěn a je stíhán na svobodě. Za zločin krádeže mu hrozí trest odnětí svobody až na osm let,“ dodala závěrem mluvčí policistů.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky krádež, zloděj, recividista, drogerie, nouzový stav, obchod, Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Recidivista může jít až na osm let za mříže. Z obchodu chtěl pronést drogerii za tisícovku | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.