Počasí dnes12 °C, zítra19 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Pondělní požár stohu způsobil půlmilionovou škodu. Hořelo kvůli jiskře od traktoru

Osm jednotek hasičů zaměstnal požár u obce Zhořec na Pelhřimovsku, k němuž došlo v pondělí 20. dubna krátce před půl čtvrtou odpoledne. Vyčíslená škoda se vyšplhala na 500 tisíc korun.

Příčinou požáru asi sto metrů dlouhého stohu byla podle hasičů jiskra odlétnutá od traktoru. Byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu.

Operační důstojník na místo vyslal profesionální hasiče z Pacova společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Pacova, Zhořce, Pacova – Jetřichovce, Obrataně, Košetic, Lukavce a Hořepníku.

Dnes krátce před půl čtvrté vyjelo osm hasičských jednotek k požáru stohu v obci Zhořec na Pelhřimovsku. Byl vyhlášený druhý stupeň požárního poplachu.

„Hasiči na likvidaci požáru nasadili několik vodních proudů,“ sdělila první informace Petra Musilová, mluvčí krajských hasičů.

K více než stovce požárů ve volné přírodě museli vyjíždět hasiči na Vysočině v pondělí 6. dubna. Příčinou většiny požárů byla špatně uhašená požářiště z víkendu, která pak rozfoukal silný vítr. Situaci nepříznivě ovlivňuje také dlouhodobější sucho. Proto  hejtman Vysočiny Jiří Běhounek na žádost hasičů vyhlásil zákaz rozdělávání ohňů, odhazování hořících či doutnajících předmětů či používání pyrotechniky v lesích a na jeho okrajích. Omezení se týká i zemědělských ploch, jejichž porost by mohl snadno hořet nebo skladů sena a slámy. Uvedený zákaz platí až do odvolání.

Hasiči na Vysočině mají hodně náročný začátek nového pracovního týdne. Podle mluvčí hasičů Petry Musilové od rána vyjížděli k více než stovce požárů v přírodním prostředí. Vlivem silného větru se po víkendovém pálení rozhořela špatně uhašená...

Ohodnoť článek

Foto HZS Kraje Vysočina

Štítky požár, stoh, hasiči, Zhořec, okres Pelhřimov, Pacov, sbor dobrovolných hasičů, Kraj Vysočina, Jiří Běhounek, Lukavac, Obrataň, Košetice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pondělní požár stohu způsobil půlmilionovou škodu. Hořelo kvůli jiskře od traktoru | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.