Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Devatenáctiletý recidivista kradl během nouzového stavu, hrozí mu až osm let

Až osm let vězení hrozí mladíkovi, kterého policie z Havlíčkova Brodu obvinila ze tří trestných činů. Kriminalisté objasnili sérii šesti krádeží, tři z nich muž podle policistů spáchal v době, kdy už v ČR platil nouzový stav. Devatenáctiletý obviněný je opakovaně soudně trestaný recidivista.

Na základě důkazů obvinila policie muže z krádeže, poškození cizí věci a výtržnictví, uvedl vedoucí oddělení obecné kriminality z Havlíčkova Brodu František Šteidl.

Muž se podle policie v pěti případech vloupal do různých objektů, z toho dvakrát do sportovního areálu. Okradl i muže, se kterým šel po ulici, recidivista také rozbil v Jihlavské ulici vchodové dveře domu a porážel na ulici popelnice. Podle vyšetřovatelů se vloupal i do zaparkovaných aut, ve kterých také přespával. Krádežemi vznikla škoda přes 30 tisíc Kč. Škoda, kterou způsobil tím, že poškodil majetek, přesáhla 10 tisíc Kč.

Obzvlášť přitěžující okolnost podle policie je, že tři krádeže spáchal za nouzového stavu v zemi. „K tíži mu půjde také to, že byl za výtržnictví již v minulosti odsouzen. I přes svůj nízký věk byl v minulosti opakovaně soudně trestán, a to zejména za spáchanou majetkovou trestnou činnost. Naposledy byl odsouzen vloni na konci léta k podmíněnému trestu odnětí svobody se zkušební dobou až do začátku roku 2022,“ uvedla policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Foto Jan Luxík | Zdroj ČTK

Štítky ČR, kriminalita, H. Brod, nouzový stav, policie, krádež, Havlíčkův Brod, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Devatenáctiletý recidivista kradl během nouzového stavu, hrozí mu až osm let | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.