Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Bez řidičáku a se skoro dvěma promile vzal bez dovolení cizí auto, ujížděl i policii

To nebyl povedený apríl. Na pořádný malér si zadělal dvaatřicetiletý muž, který se ve středu dopustil hned několika trestných činů. S bezmála dvěma promile si bez dovolení vzal cizí auto. Když ho dostihla policejní hlídka, ukázalo se, že vůbec nevlastní řidičský průkaz.

Když už porušuji pravidla, tak se vším všudy, řekl si možná ve středu dvaatřicetiletý muž na Ledečsku. Během aprílového večera vzal ve večerních hodinách odložené klíčky od automobilu a bez vědomí jeho majitele odjel. Muž přitom ani není držitelem řidičského oprávnění a byl pod vlivem alkoholu.

Před osmou hodinou večer chtěla automobil zastavit policejní hlídka. Řidič ale na výzvu pravděpodobně z výše zmíněných důvodů nereagoval a snažil se ujet. Po chvíli zastavil a ještě se pokusil o útěk, policisté ho ale dostihli a zastavili. U muže provedli dechovou zkoušku, při které mu naměřili hodnotu 1,72 promile alkoholu. Při zjišťování majitele vozidla pak policisté zjistili, že ten o užívání automobilu ze strany dvaatřicetiletého muže neví.

Policisté shromáždili důkazy a sdělili řidiči podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a trestného činu neoprávněného užívání cizí věci, případ řeší ve zkráceném přípravném řízení. Muž je dále podezřelý ze spáchání přestupků na úseku dopravy.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík | Zdroj Policie ČR

Štítky Havlíčkobrodsko, opilost, doprava, trestný čin

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bez řidičáku a se skoro dvěma promile vzal bez dovolení cizí auto, ujížděl i policii | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.