Počasí dnes4 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Požár v Enviropolu byl úplně zlikvidován až v sobotu brzy ráno. Můžeme už i větrat

Požár, který včera odpoledne propukl ve firmě Enviropol v jihlavské části Hruškové Dvory, se hasičům podařilo úplně zlikvidovat až před sobotní pátou hodinou ranní. Řádění živlu způsobilo podle předběžných odhadů škodu okolo pěti milionů korun, raněn nikdo nebyl.

Byla to pro hasiče pořádná fuška. Požár, který se okolo páteční půl páté odpoledne rozšířil ve firmě Enviropol, která se zabývá zpracováním elektroodpadu, si vyžádal zásah nakonec šesti hasičských jednotek (Jihlava, Jihlava - Bedřichov, Polná, Luka nad Jihlavou, Třešť, Zhoř).

Přítomna byla i jednotka hasičů z chemické laboratoře z Tišnova, kteří měřili přítomnost škodlivých látek v ovzduší. Během večera bylo také místním rozhlasem z tohoto důvodu oznámeno důrazné doporučení o nevycházení ven a uzavření oken a dveří. Podle posledních zpráv byla však největší část dýmu vítr odnesena mimo obydlenou oblast a podle měření chemické jednotky HZS Kraje Vysočina nebyly a nejsou v Jihlavě ve vzduchu škodlivé látky. 

„Lokalizovat požár se hasičům podařilo včera před jedenáctou hodinou v noci,“ uvedla Petra Musilová, mluvčí krajských hasičů. Požární jednotky poté vyvezli z boxů ohněm zasažený elektroodpad. „Úplná likvidace požáru proběhla před pátou hodinou dnes ráno,“ dodala Musilová.

Podle předběžných informací se škoda způsobená požárem vyšplhala na pět milionů korun. Příčina vzniku požáru zůstává nadále v šetření.

Jako by toho bylo v posledních málo. Páteční jasnou oblohu nad Jihlavou odpoledne znečistil černý kouř. Ten je doprovázen plameny šlehajícími z firmy Enviropol, která sídlí v průmyslové zóně Hruškovy Dvory.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Kraje Vysočina | Zdroj HZS Kraje Vysočina

Štítky požár, Enviropol, Jihlava, Hruškové Dvory, Polná, Bedřichov, Luka nad Jihlavou, Třešť, Zhoř, Tišnov, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár v Enviropolu byl úplně zlikvidován až v sobotu brzy ráno. Můžeme už i větrat | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.