Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Úterý 8. října 2024  |  Svátek má Věra
Bez reklam

Žena a muž od března vykrádali chaty. Hrozí jim až pět let vězení

Jihlavští kriminalisté mají za sebou další úspěch. V pondělí 2. května se jim podařilo dopadnout dvojici, která se na Jihlavsku vloupala do rekreačních chat. Muž a žena kradli od poloviny března, a to téměř dvacetkrát. Celková škoda, kterou svými krádežemi způsobili, přesáhla150 tisíc korun.

Další škoda ve výši necelých padesát tisíc korun vznikla majitelům chat za jejich poškození. Pár však v chatách nejen kradl. Muž a žena v chatách i často přespávali. Šestatřicetiletého muže a o rok starší ženu, oba z Jihlavy, policisté dopadli v pondělí 2. května, a to v katastru obce Rančířov, kde došlo hned k několika vloupáním. Dvojici policie našla v jedné z chat. Muže a ženu policisté zadrželi a odvezli je do policejní cely.

Pár nekradl jen v chatách na Jihlavsku, na svědomí má třeba i krádež televize v jednom z jihlavských penzionů, kde se v polovině února ubytoval.

Při svých krádežích v chatách odnášeli téměř vše, co se dá zpeněžit. Majitelé rekreačních objektů tak přišli třeba o nářadí, sportovní vybavení, oblečení a další věci. „Odcizené věci dvojice prodávala na různých místech Jihlavy náhodným osobám a takto získané peníze muž a žena používali pro vlastní potřebu,“ dodal Pavel Krčál, zástupce vedoucího oddělení obecné kriminality.  

„Oba byli obviněni ze spáchání pokračujících přečinů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci,“ řekl komisař Pavel Krčál. Muž i žena byli již soudně trestáni, muž si v minulosti odpykal i trest odnětí svobody. Po provedení všech nezbytných úkonů byli oba ze zadržení propuštěni a jsou stíhání na svobodě.

Největší škodu způsobila dvojice majitelům dvou chat v lokalitě Okrouhlík, z jedné chaty si muž a žena odnesli věci v hodnotě necelých osmdesáti tisíc korun a v druhé odcizili věci za více než třicet tisíc korun.

Případ kriminalisté dále vyšetřují. Prověřují mimo jiné také podezření, že se obviněná dvojice dopustila ještě dalších krádeží.

Za spáchanou trestnou činnost hrozí oběma obviněným trest odnětí svobody až na pět let.

Foto Policie ČR

Štítky chata, krádež, okres Jihlava, Jihlava, Rančířov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena a muž od března vykrádali chaty. Hrozí jim až pět let vězení | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.