Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Opilý řidič manévroval na silnici a skončil v příkopu. Od nehody nakonec utekl

To, že alkohol za volant nepatří, si zřejmě nemyslí devětačtyřicetiletý muž, který v sobotu 29. února kolem druhé hodiny v noci boural. Nehoda se stala ve Velkém Meziříčí. Opilý viník od nehody utekl.

Devětačtyřicetiletý řidič projížděl s osobním vozidlem tovární značky Renault Megane Scenic po silnici II/602 po ulici Jihlavská ve Velkém Meziříčí a jel ze směru od ulice Hornoměstská směrem k obci Stránecká Zhoř. Při jízdě po přímém úseku ve stoupání nepřizpůsobil rychlost jízdy a v křižovatce s místní komunikací nejel s vozidlem při pravém okraji komunikace. Začal prudce brzdit a dostal s vozidlem smyk, po kterém pravým předním kolem vozidla narazil do středového vyvýšeného ostrůvku přechodu pro chodce, kde si poškodil levou přední pneumatiky a následně přejel do pravého silničního příkopu, kde narazil do dopravní značky,“ popisuje incident Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Muže pak nenapadlo nic jiného než z místa prostě utéct. Při nehodě se naštěstí nikdo nezranil, škoda byla vyčíslená na 45 tisíc korun.

Opilý řidič byl vypátrán v obci Stránecká Zhoř. Policisté mu provedli dechovou zkoušku, jejíž výsledek byl pozitivní - 1,55 promile alkoholu v dechu.

„Muž se na výzvu policistů podrobil lékařskému vyšetření, které bylo spojené s odběrem krve. Policisté řidiči zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu s motorovými vozidly.  Řidič je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ dodala Čírtková.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky alkohol, nehoda, policie, havárie, Velké Meziříčí, Stránecká Zhoř, Renault Mégane, silnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý řidič manévroval na silnici a skončil v příkopu. Od nehody nakonec utekl | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.