Počasí dnes8 °C, zítra13 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Policie stále nezná totožnost mrtvého muže nalezeného na Pančavě. Nepoznáváte ho?

Jak jsme vás již informovali na podzim roku 2019, konkrétně v druhé polovině listopadu, v křovinatém porostu v lokalitě zvané Pančava byl nalezený mrtvý muž. Policisté dodnes neznají jeho totožnost. A v této souvislosti se obrací také na veřejnost.

V rámci prověřování byla mimo jiné provedena soudní pitva, znalecké zkoumání v oboru genetika, antropologie a entomologie. Do současné doby se nepodařilo zjistit totožnost mrtvého muže. Kriminalisté na základě vyjádření znalců z oboru antropologie zjistili jeho přibližný popis a nechali si vypracovat kresby zobrazující zemřelého tak, jak pravděpodobně vypadal.

Na základě dosavadního prověřování kriminalisté nezjistili, že by smrt muže způsobila jiná osoba.

Výrazné znamení na tváři 

„S největší pravděpodobností se jednalo o muže ve věku kolem 40 – 50 let, vysokého přibližně 170 centimetrů. Zřejmě mu chybělo větší množství zubů a pravděpodobně nosil vlasy ostříhané nakrátko. Je možné, že se pohyboval v prostředí osob bez domova,“ popsala Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Dodává, že nápadné mohlo být znamení na obličeji: na pravém lícním oblouku měl zlomeninu, která se projevovala prohloubením v této části tváře. Není vyloučené, že měl na tomto místě viditelnou jizvu.

„Na kresbách jsou dvě možné podoby muže, s přihlédnutím na typ postavy - silnější a hubenější. Žádáme občany, kteří by muže na kresbách poznali nebo by měli informaci vedoucí ke zjištění jeho totožnosti, aby se přihlásili na tísňové lince 158,“ vyzývá veřejnost Kroutilová.

U rybníka na Pančavě našli myslivci kosterní pozůstatky mužského těla

Jihlavští policisté dostali v sobotu 23. listopadu v dopoledních hodinách oznámení o nálezu kosterních pozůstatků mužského těla. Ostatky nalezli myslivci při honu v křovinatém porostu v místní části Pančava v blízkosti tamního rybníka.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR (redakčně upraveno)

Štítky úmrtí, Pančava, totožnost, policie, kresba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie stále nezná totožnost mrtvého muže nalezeného na Pančavě. Nepoznáváte ho? | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.