Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Opilý nezletilý chlapec si v jihlavském podniku poranil ruku. Případ vyšetřují policisté

Jihlavští policisté měli v sobotu 15. února výjezd k jednomu z podniků v krajském městě, kde byl nezletilý chlapec pod vlivem alkoholu. Kvůli poraněné ruce musel být převezen do jihlavské nemocnice.

Policejní hlídka byla přivolána po druhé hodině v noci.Hoch si při vzájemném poměřování fyzických sil s jiným dospělým mužem poranil ruku a musel být zdravotnickou záchrannou službou odvezen do nemocnice, kde byl hospitalizován. Policisté provedli u mladistvého chlapce dechovou zkoušku, při které mu naměřili hodnotu 0,89 promile alkoholu. O situaci informovali jeho rodiče,“ popisuje Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Nyní se prošetřuje, kdo nezletilému chlapci alkohol podal, a dopustil se tak protiprávního jednání. Policisté případ šetří pro podezření ze spáchání přestupku. Prošetřují rovněž okolnosti, za kterých se chlapec zranil. Policisté informovali také odbor sociálně právní ochrany dětí.

Policisté radí: Mějte volný čas dětí pod kontrolou

V návaznosti na tento případ by policisté chtěli apelovat na rodiče, aby věnovali dětem patřičnou pozornost. Je nutné, aby měli přehled o aktivitách, kterým se jejich dítě ve svém volném čase věnuje. „Rodiče by měli vědět, jakým způsobem, s kým a kde jejich dítě tráví volný čas a v jakém stavu se vrací domů. Dospívající mládež je mnohdy bez dohledu dospělé osoby se svými vrstevníky a může se stát, že budou chtít vyzkoušet něco, o čem vědí, že je to zakázané. To ale s sebou samozřejmě nese riziko, že se děti dostanou do situací, které pro ně mohou být nebezpečné nebo přímo ohrožující jejich život a zdraví. Mezi tyto situace patří experimentování s alkoholem a cigaretami, které je ještě posíleno zvláště ve skupině vrstevníků, kteří se mezi sebou vzájemně „hecují",“ doplňuje Kroutilová.

Alkohol a jiné návykové látky ale mají na organismus dítěte nevypočitatelné účinky, protože může lehce dojít k intoxikaci, ztrátě vědomí nebo k jinému ohrožení zdraví i života dítěte.

„Je také nutné zejména dospívající mládež poučit o protiprávnosti podání alkoholu osobám mladším osmnácti let, tak aby sami požití alkoholu jiným mladistvým nebo nezletilým neumožňovali,“ doplnila závěrem Kroutilová.

Hodnocení článku je 24 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto jumpstory.com

Štítky alkohol, podnik, zranění, nemocnice, Lékárenský komplex Jihlava, volný čas

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prokop Petruželka

kdyby na mě něco zkoušeli cops tak bych jim utekl :)

Středa, 20. května 2020, 22:31Odpovědět

Opilý nezletilý chlapec si v jihlavském podniku poranil ruku. Případ vyšetřují policisté | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.