Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Loňská tragédie v Humpolci: Za sražený kočárek hrozí řidičovi šest let vězení

Během loňského léta otřásly veřejností důsledky dopravní nehody v Humpolci, během které osobní auto narazilo do dvojkočárku se dvěma dětmi, přičemž jedno zemřelo a druhé utrpělo vážná zranění. Viníkem střetu byl určen řidič vozidla, který byl obviněn ze dvou trestných činů a hrozí mu šest let za mřížemi.

Prověřování okolností tragické dopravní nehody, která se stala dne 31. července loňského roku v dopoledních hodinách v Humpolci, bylo z důvodu jeho značné složitosti ukončeno až po půl roce.

Při nárazu osobního vozidla Hyundai Tuscon do dětského dvojkočárku byly tehdy těžce zraněny dvě na kočárku převážené malé děti. Dvouapůlletý chlapeček utrpěl velmi vážná zranění, kterým podlehl. Vážně zraněnou osmiměsíční holčičku museli záchranáři transportovat vrtulníkem do zdravotnického zařízení. Zranění utrpěla také sedmapadesátiletá žena, která kočárek vedla.

V Humpolci dnes ráno najelo osobní auto do dětského kočárku, ve kterém se vezly dvě děti. Dvouapůlletý chlapeček zemřel zemřelo, osmiletá holčička je ve vážném stavu v nemocnici.

Prověřování všech okolností dopravní nehody bylo velmi složité a kriminalisté si k objasnění příčiny nehody a  ke stanovení průběhu nehodového děje vyžádali vypracování několika znaleckých posudků z odvětví dopravy.

„Ze závěrů znaleckých posudků jednoznačně vyplynulo, že viníkem dopravní nehody je čtyřiapadesátiletý řidič osobního vozidla, který se zřejmě plně nevěnoval řízení vozidla a nepřizpůsobil rychlost jízdy. S vozidlem v daném místě vyjel do protisměru, kde poté narazil do boku dětského dvojkočárku, na kterém byly převáženy obě děti. Vlivem nárazu do kočárku upadla na zem také žena, která kočárek vedla,“ uvedl Luboš Jakoubek, zástupce vedoucího územního oboru Pelhřimov.

Vyšetřovatel koncem minulého týdne zahájil trestní stíhání řidiče osobního vozidla a obvinil ho ze spáchání trestných činů usmrcení z nedbalosti a těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. V případě prokázání viny hrozí řidiči trest odnětí svobody v trvání až  šesti let.

Ohodnoť článek

Foto David Pik | Zdroj Policie ČR

Štítky nehoda, úmrtí, Humpolec, obvinění, kočárek, úraz, dopravní nehoda, Hyundai Tucson

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Loňská tragédie v Humpolci: Za sražený kočárek hrozí řidičovi šest let vězení | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.