Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Muž a žena přivezli do Jihlavy tři druhy drog. Skončili v policejní cele

Jihlavští kriminalisté mají na svém kontě další úspěšný zásah, při kterém dopadli dva distributory drog. V tomto případě šlo o muže a ženu. Jak ukázalo vyšetřování, v této trestné činnosti rozhodne nešlo o nováčky.

Ženu a muže podezřelé ze spáchání drogové trestné činnosti zadrželi minulý týden v Jihlavě na autobusovém nádraží. Do města přijeli z Prahy v odpoledních hodinách a přivezli si s sebou omamné a psychotropní látky. Drogy kriminalisté zajistili. „Muž a žena u sebe měli krystalickou látku, dále marihuanu a extázi. Zajištěné drogy byly zaslány na odborné policejní pracoviště k provedení expertízy,“ popsala Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Policejní komisař zahájil na základě shromážděných důkazů trestní stíhání pětadvacetileté ženy a pětatřicetiletého muže, oba z Jihlavska. „Žena byla obviněna ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ řekl Radomír Němec, vedoucí oddělení obecné kriminality s tím, že obviněná žena byla již v minulosti za drogovou trestnou činnost soudně trestána, kdy před přibližně dvěma lety byla odsouzena k podmíněnému trestu odnětí svobody se zkušební dobou, která by jí měla skončit až na podzim letošního roku. Obviněný muž je opakovaně soudně trestaný recidivista a v minulosti byl odsouzen za různorodou trestnou činnost, včetně drogové.

Drogu někdy dali i za odvoz autem 

Povedená dvojice je obviněná z toho, že distribuovala dalším lidem na různých místech v Jihlavě a v obcích v jejím okolí pervitin. Velké části odběratelů poskytli drogu v desítkách případů, a ti tak od nich získali i několik desítek gramů pervitinu.

„Zájemci za drogu převážně platili, ojediněle pervitin získali jako protislužbu za odvoz vozidlem. Drogy muž a žena distribuovali v průběhu loňského roku a dále v letošním lednu. Také krystalická látka, kterou si žena a muž přivezli do Jihlavy minulý týden, byla určena k prodeji, distribuci drog ale překazil zákrok jihlavských kriminalistů a podezřelá dvojice skončila s pouty na rukou,“ dodává Kroutilová.

Obviněná žena i muž jsou stíháni na svobodě, případ kriminalisté dále vyšetřují.

„Za spáchaný zvlášť závažný zločin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy lze uložit trest odnětí svobody až na deset let,“ dodal vedoucí jihlavských kriminalistů s tím, že tentýž přečin lze potrestat až pětiletým pobytem za mřížemi.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky drody, dealer, policie, dopadení, drogy, Jihlava, kriminalita, metamfetamin, Praha, okres Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž a žena přivezli do Jihlavy tři druhy drog. Skončili v policejní cele | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.