Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Silvestrovské a novoroční oslavy zaměstnaly policisty. Řešili rvačky i podnapilé mladistvé

Oslavy související s koncem roku a příchodem Nového roku v Kraji Vysočina přinesly celou řadu událostí, které museli řešit policisté. Během uplynulých 24 hodin přijali na operačním středisku celkem 103 nejrůznějších oznámení, která museli řešit.

Policisté vyjížděli šetřit okolnosti celkem 10 dopravních nehod. Pět oznámení se týkalo případů zahoření různých předmětů v souvislosti s používáním zábavní pyrotechniky. Vzniklé škody na majetku  - poškozená fasáda v Telči, ve dvou případech byla poškozena zaparkovaná vozidla, a ve dvou případech zahořely stromy nebo keře, a to v Humpolci a v Želetavě. V jedenácti případech museli policisté na různých místech našeho kraje řešit fyzická napadení mezi lidmi.

„Ve dvou případech jsme po půlnoci zadokumentovali na Pelhřimovsku události, kdy zdravotnická záchranná služba převážela dvě nezletilé osoby do zdravotnického zařízení z důvodu jejich intoxikace alkoholem – jednalo se o patnáctiletého chlapce, u něhož dechová zkouška vykázala hladinu 1,83 promile alkoholu. Sedmnáctiletá dívka nebyla kvůli podnapilosti schopna provedení dechové zkoušky. Oba případy policisté zadokumentovali jako podezření ze spáchání přestupku podávání alkoholu nezletilým a mladistvým osobám a v rámci dalšího šetření zjišťují, kdo těmto osobám alkohol poskytl,“ uvedla Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Opilecké rvačky 

Hlavními tématy volání na linku 158 také byly různé události související s oslavami konce roku,  v nočních hodinách se začaly zvyšovat počty volání, která se týkala fyzických napadení a opileckých rvaček, a to na území celé Vysočiny.  

„Od nočních hodin se také zvýšil počet telefonátů, které měly na svědomí podnapilé osoby. Noční volání se nejčastěji týkala rušní nočního klidu v souvislosti s používáním zábavní pyrotechniky, a také různých fyzických napadání a drobných potyček mezi podnapilými osobami,“ pokračuje ve výčtu událostí mluvčí Čírtková.

Pro službu konající policisty na integrovaném operačním středisku bývá silvestrovská služba vždy mimořádně náročná, neboť většina volajících jsou osoby pod vlivem alkoholu, které často používají vulgární výrazy, policisty také často urážejí a velice obtížně dokážou formulovat důvodu svého volání. „Přesto musí policisté dokázat rychle vyhodnotit závažnost oznámení a zareagovat tak, aby nedošlo v případě ohrožení zdraví nebo životů lidí k prodlení,“ uzavírá Čírtková.

Ohodnoť článek

Foto Drbna

Štítky Silvestr, Nový rok, oslavy, policie, 158, alkohol, Kraj Vysočina, Telč, Humpolec, Želetava, okres Pelhřimov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silvestrovské a novoroční oslavy zaměstnaly policisty. Řešili rvačky i podnapilé mladistvé | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.