Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Opilý řidič kličkoval na D1 a choval se nebezpečně. Zapínal mlhovku, i když nemusel

Policisté ve Středočeském kraji přijali v sobotu 28. prosince krátce před jednadvacátou hodinou na lince tísňového volání 158 oznámení od řidiče, že se po dálnici D1 ve směru jízdy na Brno pohybuje na 50. kilometru osobní vozidlo Honda Civic, jehož řidič se chová velice nebezpečně – kličkuje po dálnici, zpomaluje a zrychluje, používá světla do mlhy, i když v místě žádná mlha není.

„Policisté získali od oznamovatele bližší popis vozidla a jeho aktuální polohu a tyto informace okamžitě předali svým kolegům z integrovaného operačního střediska Krajského ředitelství policie Kraje Vysočina, neboť vozidlo stále pokračovalo v jízdě ve směru na Brno. Operační důstojník informoval dostupné policejní hlídky na dálnici D1 a jedna z hlídek vozidlo zastavila a k provedení silniční kontroly svedla na dálniční odpočívadlo na 95,8 kilometru směr Brno,“ uvedla k sobotní nehodě Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Přivolaná hlídka vyzvala řidiče k přeložení dokladů potřebných k provozu a řízení vozidla. Řidič nepředložil při kontrole řidičský průkaz. Poté řidiče vyzvali k provedení dechové zkoušky – její výsledek byl pozitivní – 2,73 promile alkoholu v dechu. Opakovaná dechová zkouška byla také pozitivní - 2,94 promile alkoholu v dechu.

„Poté se pětačtyřicetiletý řidič podrobil odběru krve ve zdravotnickém zařízení v Jihlavě. Vzhledem k tomu, že policisté měli důvodné podezření, že by muž ve svém protiprávním jednání pokračoval, muže zajistili a převezli ho k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici do Jihlavy. Policisté dalším šetřením zjistili, že má řidič platnou blokaci řidičského oprávnění. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ doplnila Dana Čírtková.

Ohodnoť článek

Foto pexels.com

Štítky alkohol, dálnice, D1, policie, Dálnice D1, Brno, Středočeský kraj, Honda Civic, Kraj Vysočina, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý řidič kličkoval na D1 a choval se nebezpečně. Zapínal mlhovku, i když nemusel | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.