Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Odporný smrad se linul z rakouské dodávky. Turci v ní z Brna do Prahy převáželi půl tuny skopového

Maso s příběhem donutilo policii zastavit rakouskou dodávku. V ní policisté a následně přivolaní celníci našli půl tuny skopového masa, které turecká posádka auta převážela údajně z přibyslavské farmy. Maso bylo převáženo v devíti stupních a zápach z dodávky policisty pořádně zarazil.

Mezi Velkou Bíteší a Velkým Meziříčím našli policisté pořádně smradlavou kořist. V neděli dopoledne zastavila hlídka cizinecké policie na 153. kilometru dálnice D1 ve směru do Prahy rakouskou dodávku Citroën Jumper s posádkou z Turecka. Po otevření vozu je však zarazil neskutečný zápach. Když řidič vozu otevřela nákladní prostor, policie našla hromadu velmi zapáchajícího masa. Kvůli podezření z porušení hygienických a veterinárních předpisů proto policisté na místo přivolali celníky, kteří zrovna poblíž kontrolovali zaplacení mýtného.

„Po otevření zadních dveří bylo v dodávce napočítáno pětadvacet kusů jatečně upravených těl jehňat, jedna stažená ovce a jedna koza. Dohromady se jednalo o 520 kilogramů masa,“ popsal mluvčí celníků na Vysočině Richard Zeman.

Řidič dodávky tvrdil, že zvířata, která převáží, byla poražena na farmě poblíž Přibyslavi, odkud dodávka putovala do Brna a v neděli do Prahy. Posádce však chyběla razítka zdravotní nezávadnosti i doklady o nabytí masa. To v dodávce putovalo v neuvěřitelných 9 stupních. K dodávce byl povolán i inspektor Krajské veterinární správy. Ten pověšené kusy skopového barvou znehodnotil a rozhodl o jejich likvidaci v kafilerii.

„Podle sdělení veterináře šlo o největší záchyt nelegální přepravy živočišných produktů v kraji Vysočina za rok 2019,“ dodal Zeman.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Celní správa Vysočiny

Štítky celní správa, maso, zápach, d1, Brno, Praha, Vysočina, Velká Bíteš, Cizinecká policie, Turecko, Kraj Vysočina, Velké Meziříčí, Dálnice D1, Citroën Jumper

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odporný smrad se linul z rakouské dodávky. Turci v ní z Brna do Prahy převáželi půl tuny skopového | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.