Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Řidič náklaďáku v Telči vjel, kam nesměl. Při kontrole byl agresivní a napadl policistu

Hned ze dvou trestných činů byl obviněn čtyřiačtyřicetiletý řidič z Brněnska, který během policejní kontroly napadl jednoho z policistů. Agresivní muž navíc poškodil policejní auto.

K případu došlo v druhé polovině října v Telči. Policisté si před polednem všimli nákladního vozidla Mercedes Benz, které projelo silnicí, kde je vjezd takovým automobilům zakázán. Vozidlo zastavili a vyzvali řidiče k předložení dokladů.

„Muž se ale začal chovat značně agresivně, doklady hodil a projevoval své rozhořčení nad tím, že byl zastaven. Policisté dále při kontrole vozidla zjistili, že má jednu pneumatiku zcela sjetou. Když se s řidičem snažili situaci řešit, byl muž stále více agresivní, odmítal spolupracovat a jeho jednání vygradovalo až ve fyzický útok. Když policista, který seděl v policejním vozidle, chtěl otevřít dveře a vystoupit, muž do nich opakovaně prudce strčil rukama a nohou. Policisté agresivního muže zadrželi a skončil v policejní cele. Napadený policista utrpěl poranění na ruce, které si vyžádalo lékařské ošetření,“ popisuje průběh kontroly Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Na policejním vozidle došlo k poškození dveří. Prověřování případu převzali jihlavští kriminalisté. Podezřelý muž byl ze zadržení propuštěn po provedení nezbytných úkonů.

Kriminalisté v případu provedli výslechy osob, vyžádali si lékařské zprávy a stanovení způsobené škody, provedli šetření a shromáždili důkazy. Na jejich základě poté zahájili trestní stíhání čtyřiačtyřicetiletého muže. „Muž byl obviněn ze spáchání přečinu násilí proti úřední osobě a přečinu výtržnictví,“ řekl Radomír Němec, vedoucí oddělení obecné kriminality. Případ kriminalisté dále vyšetřují.

Za spáchané trestné činy lze uložit trest odnětí svobody až na čtyři roky.

Dopravní přestupky, kterých se řidič dopustil, policisté po prošetření oznámili k projednání příslušnému správnímu odboru.

Ohodnoť článek

Foto Drbna

Štítky kontrola, napadení, agrese, policie, Telč, Brněnsko, Mercedes-Benz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič náklaďáku v Telči vjel, kam nesměl. Při kontrole byl agresivní a napadl policistu | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.