Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dva opilí mladíci ukradli příslušenství k mobilům. Policie je chytila dřív, než si poškozený všiml, že je okraden

Policisté dopadli dva mladé zloděje ještě dřív, než poškozený zjistil, že je okraden. K této netypické situaci došlo v noci ze středy na čtvrtek v Malátově ulici v Jihlavě. Mladšímu pachateli je 15 let, takže v následném šetřením oběma neprospěje to, že byli pod vlivem alkoholu.

Tak rychlou práci ze strany policie asi nečekal ani okradený, ani zloději. Oba mladíci ve věku 18 a 15 let byli pod vlivm alkoholu a jsou podezřelí ze spáchání trestného činu. Odcizené věci policisté zajistili a budou vráceny zpět majiteli.

Ve čtvrtek 5. prosince projížděla policejní hlídka po jedné hodině v noci lokalitou ulice Malátova, kde si všimli dvou podezřelých mužů nesoucích krabici. Policistům se zdála situace nestandardní, proto mladíky zastavili a provedli kontrolu. V krabici bylo zboží ještě s cenovkami, necelých sto kusů příslušenství k mobilním telefonům.

Oba podezřelé mladíky odvezli na oddělení policie, kde jim provedli dechové zkoušky, které byly v obou případech pozitivní. Osmnáctiletý mladík měl přes dvě promile alkoholu, u patnáctiletého hocha naměřili policisté hodnotu 0,61 promile alkoholu v dechu.

Dále kriminalisté vypátrali původ odcizeného zboží. Zjistili, že se mužům podařilo o několik hodin dříve krabici nepozorovaně odnést z prostoru prodejního stánku v Jihlavě, kde byla volně odložená.

Osmnáctiletého mladíka odvezli policisté na protialkoholní záchytnou stanici, kde střízlivěl. Ukázalo se, že svému mladšímu kumpánovi alkohol taktéž poskytl a dopustil se tak dalšího protiprávního jednání. 

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, případ dále prověřují. O případu policisté informovali také odbor sociálně právní ochrany dětí.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík | Zdroj Policie ČR

Štítky Jihlava, zloděj, mladiství, policie, alkohol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva opilí mladíci ukradli příslušenství k mobilům. Policie je chytila dřív, než si poškozený všiml, že je okraden | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.