Počasí dnes4 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zkušený zloděj kradl ve čtyřech jihlavských obchodech. Vzal kabáty, parfémy a maso

Jihlavští policisté dopadli zloděje, který kradl hned ve čtyřech obchodech krajského města. Sortiment, na který se zaměřil, se dost různil. A jak se později ukázalo, rozhodně nejde o žádného nováčka v trestné činnosti.

Celková škoda, kterou dvaapadesátiletý zloděj z Třebíčska způsobil, se vyšplhala na téměř 15 tisíc korun.

„V polovině října a ve třech případech v listopadu odcizil v různých prodejnách zboží. Nejprve v prodejně obchodního centra na ulici Hradební vzal oblečení. Při krádeži sedmi kabátů mu pomáhala ještě spolupachatelka. Ve středu 6. listopadu odcizil, již sám, v prodejně na ulici Benešova parfémy a o necelý týden později odnesl parfémy také z obchodu na ulici Romana Havelky. O uplynulém víkendu odcizil muž ještě v jiné prodejně maso v hodnotě přes jeden tisíc korun, které schoval do tašky a odešel bez zaplacení,“ popisuje Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Jednotlivé případy policisté po přijetí oznámení prověřovali a na základě šetření zjistili, že se ve všech případech jedná o stejného pachatele. Po shromáždění důkazů sdělili dvaapadesátiletému muži podezření ze spáchání trestného činu. Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení. Také jednadvacetiletá spolupachatelka je podezřelá ze spáchání přečinu krádeže a případ policisté prověřují.

„Ukázalo se, že se jedná o recidivistu, který byl v minulosti již opakovaně soudně trestán. Trest si odpykal i ve věznici,“ doplnila na závěr Kroutilová.

Ohodnoť článek

Foto Drbna

Štítky obchod, parfém, Roman Havelka, okres Třebíč, Benešov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zkušený zloděj kradl ve čtyřech jihlavských obchodech. Vzal kabáty, parfémy a maso | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.