Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Muž vzal na ženu a její dceru paralyzér a stříkačku. Hrozí mu až pět let za mřížemi

Hodně dramatické chvíle zažívala žena a její dvě dcery na Pelhřimovsku. Jak se ukázalo, týral je čtyřicetiletý muž, bývalý partner ženy. Vše vyvrcholilo tím, když koncem října muž vnikl do jejich domu na Pelhřimovsku a tam je napadl paralyzérem a ohrožoval je injekční stříkačkou. Policisté muže zadrželi a na základě rozhodnutí soudu skončil ve vazbě.

Čtyřicetiletý muž byl obviněn z toho, že v době, kdy bydlel s partnerkou ve stejném domě na Pelhřimovsku, ji psychicky týral, nadával, ponižoval a dále jí zastrašoval násilím. S ženou takto jednal i v přítomnosti jejích dvou dcer, které také slovně napadal. Při jednom z incidentů žena již tento tlak neunesla a zavolala na linku tísňového volání.  Policisté muže z domu vykázali a zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů týrání osoby žijící ve společném obydlí a ohrožování výchovy dítěte. Dále okresní soud rozhodl o nařízení předběžného opatření a uložil muži povinnost nevstupovat do tohoto obydlí a zdržet se kontaktu s ženou a jejími dcerami po dobu šesti měsíců,“ popisuje Stanislava Miláčková, mluvčí policistů. 

Na základě výsledků prověřování policejní komisař zahájil koncem září trestní stíhání muže, který byl obviněn z výše uvedených trestných činů. Zákaz uložený soudem však obviněný muž porušil na konci října, kdy jeho násilnické jednání vyvrcholilo napadením ženy a jedné z dívek. Muž večer počkal, až se žena vrátí z práce domů. V momentě, kdy otevřela dveře, vtrhl dovnitř a na ženu zaútočil elektrickým paralyzérem a injekční stříkačkou. Ženu opakovaně zasáhl paralyzérem, přičemž se mu vysmekla. Následně muž stejným způsobem napadl i mladou dívku. Napadené ženě se naštěstí podařilo přivolat telefonem pomoc a muž z místa utekl.

Žena i dcera skončily v nemocnici

„Policisté oběma napadeným ženám ihned přivolali zdravotnickou záchrannou službu, která je převezla na ošetření do nemocnice. Po muži začali intenzivně pátrat a do jeho zadržení, které proběhlo v ranních hodinách, zajistili bezpečí napadené ženy a obou děvčat,“ říká Miláčková.

Zadrženého muže policisté umístili do policejní cely a ještě tentýž den policejní komisař rozšířil jeho trestní stíhání o další dva trestné činy. „Čtyřicetiletý muž byl obviněn z trestných činů týrání osoby žijící ve společném obydlí, ohrožování výchovy dítěte, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázaní a porušování domovní svobody spáchané se zbraní,“ uvedl Pavel Nováček, vedoucí oddělení obecné kriminality. Policejní komisař dále podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Soud tento návrh akceptoval a na čtyřicetiletého muže uvalil vazbu.

Vězení už dobře zná 

Obviněný muži byl již v minulosti několikrát soudně trestaný, a to za různorodou trestnou činnost. V pěti případech z devíti mu byl uložen nepodmíněný trest odnětí svobody.  Z toho posledního se vrátil v březnu roku 2018. Případ pelhřimovští kriminalisté nadále vyšetřují.

Čtyřicetiletému muži za uvedenou trestnou činnost hrozí trest odnětí svobody až na pět let,“ dodal Pavel Nováček.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky okres Pelhřimov, dům, trestný čin, kriminalita, Pavel Nováček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž vzal na ženu a její dceru paralyzér a stříkačku. Hrozí mu až pět let za mřížemi | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.