Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Počet pacientů s covidem-19 v nemocnicích na Vysočině klesl za týden o třetinu

Počet pacientů, u nichž testy prokázaly covid-19, se v nemocnicích Kraje Vysočina snižuje. Za týden ubyla asi třetina pacientů. Ke čtvrtku se jich v nemocnicích léčilo 64, přičemž z části se u nich nákaza prokázala při příjmu do nemocnice kvůli jiným obtížím. Vyplývá to z informací krajských nemocnic.

Na standardních lůžkách bylo ve čtvrtek 58 lidí, den před tím jich bylo 63. Snížil se i počet lidí na jednotkách intenzivní péče a těch, kteří potřebovali umělou plicní ventilaci. Ve čtvrtek jich bylo šest, ve středu sedm. Před týdnem bylo v krajských nemocnicích na standardních lůžkách 98 lidí, na jednotkách intenzivní péče se zdravotníci starali o sedm lidí s covidem-19, šest hospitalizovaných potřebovalo umělou plicní ventilaci.

Aktuální hodnoty jsou nejnižší za posledních několik týdnů, kdy počty oscilovaly kolem stovky hospitalizovaných. Snižující se počet nakažených tak nemocnicím umožnil vrátit se k takřka plnému počtu plánovaných operací.

Nejvíc nakažených na Žďársku 

Nových případů covidu-19 se na Vysočině v posledním týdnu podle údajů ministerstva zdravotnictví prokázalo 896, o týden před tím jich bylo 1463. Zemřelo šest pacientů, zatímco o týden evidovalo ministerstvo šest úmrtí lidí s prokázanou nákazou. Nejvíc nakažených přibylo v minulých sedmi dnech na Žďársku, kde testy potvrdily covid-19 u 236 lidí.

V posledním týdnu připadlo na 100 tisíc obyvatel Kraje Vysočina 175 nemocných, před týdnem bylo při stejném přepočtu nemocných 288.

Za dva roky od začátku epidemie se na Vysočině covid-19 prokázal u 176 502 lidí, což odpovídá přibližně 35 procentům obyvatel kraje. Zemřelo 1734 lidí, u nichž se infekce potvrdila.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky covid, koronavirus, Vysočina, nemocnice, COVID-19, pacient, Kraj Vysočina, okres Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet pacientů s covidem-19 v nemocnicích na Vysočině klesl za týden o třetinu | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.