Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Do Nemocnice Třebíč dnes přijedou pomáhat tři vojáci. Zatím se zdrží dva týdny

Nemocnici Třebíč budou s péčí o pacienty s covidem-19 pomáhat tři vojáci ze základny v Náměšti nad Oslavou na Třebíčsku. Nastoupí dnes dopoledne, řekla mluvčí nemocnice Jitka Mácová. Armáda už krajským nemocnicím pomáhá v Jihlavě a Havlíčkově Brodě.

Pomoc je dohodnutá na dva týdny. „Pak budeme případně žádat o prodloužení," řekla Jitka Mácová.

Třebíčská nemocnice se nyní stará o 35 lidí s covidem-19 na standardních lůžkách, další čtyři pacienti potřebují intenzivní péče, tři z nich jsou na umělé plicní ventilaci.

Nemocnice Třebíč využívala pomoc armády i letos zjara. První vojáci do ní nastoupili už v prosinci loňského roku pomáhat s v odběrových stanech, kde se testuje na covid-19.

Do jihlavské a havlíčkobrodské nemocnice nastoupili vojáci v úterý. Každé ze zdravotnického zařízení má k dispozici šest vojáků, čtyři pomáhají na lůžkových odděleních u pacientů, kteří potřebují intenzivní péči, dva jsou v odběrových stanech. V pěti krajských nemocnicích na Vysočině se nyní s covidem-19 léčí 234 lidí. Před rokem bylo v krajských nemocnicích asi 300 lidí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Nemocnice Třebíč

Štítky ČR, nemocnice, armáda, koronavirus, Třebíč, Nemocnice Třebíč, COVID-19, pacient, Jihlava, Havlíčkův Brod, okres Třebíč, Náměšť nad Oslavou, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Nemocnice Třebíč dnes přijedou pomáhat tři vojáci. Zatím se zdrží dva týdny | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.