Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Vysočina dnes po poledni obdržela dodávku roušek pro školy

Vysočina dnes po poledni obdržela dodávku roušek pro školy. Uvolnila ji Správa státních hmotných rezerv (SSHR). Téměř 12 tisíc balení se statisíci roušek začne kraj od středy školám doručovat prostřednictvím obcí s rozšířenou působností, řekla mluvčí Kraje Vysočina Jitka Svatošová.

Hasičský záchranný sbor Kraje Vysočina roušky dovezl do překladního skladu v Jihlavě. „Ještě během dneška bude celá zásilka čítající celkem 596.350 kusů roušek rozpočítána podle rozdělovníku čítajícího 284 škol a školských zařízení," uvedla Jitka Svatošová.

Ochranné roušky jsou určeny pro základní školy, střední školy s žáky v prvním a druhém ročníku šestiletých a prvním až čtvrtém ročníku osmiletých oborů gymnázií a konzervatoře s žáky v prvním až čtvrtém ročníku osmiletého oboru bez ohledu na zřizovatele, roušky dostanou také pro dětské domovy. „Uvolněné roušky budou sloužit školám jako rezerva pro potřeby žáků, kteří nebudou rouškou disponovat," uvedla Svatošová.

Ze skladu v Opočínku v Pardubickém kraji dnes SSHR uvolnila přes 12 milionů roušek určených pro školy v regionech.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto olkraj.cz

Štítky koronavirus, školy, rouška, správa, hasiči, Vysočina, Kraj Vysočina, Správa státních hmotných rezerv, Hasičský záchranný sbor, Jihlava, Pardubický kraj, Opočínek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočina dnes po poledni obdržela dodávku roušek pro školy | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.