Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kostelecké uzeniny kvůli covidu uzavřely jeden provoz. Lidé se nakazili asi na podnikové ubytovně

Koronavirová pandemie zasáhla také provoz Kosteleckých uzenin. V tomto a ještě i příštím týdnu musel podnik kvůli 18 nakaženým zaměstnancům uzavřít jeden provoz, konkrétně porážku hovězího dobytka.

„Příčinou je skutečnost, že 18 osob mělo pozitivní výsledek testu na koronavirus. Pravděpodobným hlavním místem šíření byla podniková ubytovna, která je rovněž uzavřena. Celkem včetně pozitivně otestovaných máme v karanténě 47 pracovníků. Situace se postupně lepší a věříme, že se brzy vrátíme k normálnímu provozu,“ komentoval situaci na dotaz Jihlavské Drbny Karel Hanzelka, mluvčí Agrofertu.

Společnost Kostelecké uzeniny, a.s., která byla založena v roce 1917, je členem koncernu Agrofert řízeného společností Agrofert.

V současné době má podnik přibližně 1200 zaměstnanců.

Ostatní provozy podniku nejsou nijak dotčeny. „Také bourárna a balírna hovězího masa je i nadále v provozu,“ dodává mluvčí Hanzelka.

Výsledky testování zaměstnanců 

Povinnost testovat své zaměstnance v souvislosti s koronavirem se vztahuje také na Kostelecké uzeniny. Testy formou výtěru z nosu zde provádí podnikový lékař. „Pomineme-li již zmíněné pozitivně otestované osoby na porážce hovězího masa, v ostatních provozech podniku je záchyt pozitivních případů minimální. Pohybuje se do dvou procent otestovaných,“ dodává Karel Hanzelka.

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Fénixův Řád Rozzlobení mladí muži a mladé ženy

Štítky Kostelecké uzeniny, covid, koronavirus, nákaza, jatka, porážka, provoz, Agrofert, COVID-19, Karel Hanzelka, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kostelecké uzeniny kvůli covidu uzavřely jeden provoz. Lidé se nakazili asi na podnikové ubytovně | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.