Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Sanitka z třešťské polikliniky dnes poprvé vyrazila očkovat do terénu

, aktualizováno 9. března 2021, 19:35

Na začátku minulého týdne, konkrétně v pondělí 1. března, se v Třešti na Jihlavsku otevřelo takzvané očkovací centrum II. typu, které se nachází v budově místní polikliniky. Po více než týdnu fungování centrum přidává další službu – mobilní očkovací jednotku. Cílem této služby, jež začala právě dnes, je v součinnosti s Krajem Vysočina naočkovat co nejvíce seniorů v co nejkratším čase v domech s pečovatelskou službou na celém Jihlavsku.

Očkovací centrum v Třešti funguje každý všední den od 7 do 15:30. Registrace k samotnému očkování bude probíhat prostřednictvím centrálního rezervačního systému Ministerstva zdravotnictví České republiky. 

První sanitka třešťské polikliniky vyjela dnes.

„V jedné sanitce vyjíždí řidič, lékař a dvě zdravotní sestry. Sanitka musí být vybavena podle všech pravidel – veškeré vybavení musí být schváleno krajskou hygienickou stanicí, v jednotce musí být provozní řád, chladicí zařízení na monitoring vakcíny určené pro její transport,“ uvedl redakci Drbny chirurg Jiří Rohovský, který na třešťské poliklinice provozuje soukromou praxi.

Podle plánu mobilní tým, který bude do terénu vyjíždět zatím dvakrát týdně, dnes začíná v Janštejně a Horní Cerekvi. Poté zavítá do Třeště, Brtnice, Nové Říše a skončit by měl v Kamenici u Jihlavy.

Na třešťské poliklinice se dneska otevřelo očkovací centrum na covid-19, první v jihlavském okrese

Přesně rok poté, co se v České republice prokázal první pozitivní, se na třešťské poliklinice se otevřelo očkovací centrum, kde si zájemci mohou nechat aplikovat vakcínu proti covidu-19. Jedná se o první takové zařízení v okrese Jihlava.

„Senioři budou naočkováni vakcínou AstraZeneca, jejíž účinnost se nyní prokazatelně zvyšuje. Druhou dávku lze nyní podat až za 82 dní,“ dodává lékař Jiří Rohovský.

Očkovací centrum v Hruškových Dvorech se brzy otevře. Služební vůz hejtmana bude převážet ampule s vakcínou

Tři očkovací centra na Vysočině se otevřou o několik dní dříve, než bylo původně v plánu. Jak řekl hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek, Nemocnice Jihlava, Třebíč i Nové Město na Moravě tak reagují na avizované dodávky vakcín v příštích týdnech...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Poliklinika Třešť

Štítky očkování, koronavirus, covid, Třešť, poliklinika, sanitka, mobilní, vakcína, okres Jihlava, Kraj Vysočina, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Krajská hygienická stanice, AstraZeneca, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sanitka z třešťské polikliniky dnes poprvé vyrazila očkovat do terénu | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.