Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Armáda přijede pomáhat do havlíčkobrodské nemocnice. Pelhřimovská zřejmě požádá hasiče

V Nemocnici Havlíčkův Brod bude od 25. února do 11. března pomáhat armáda. Nemocnice o pomoc vojáků s péčí o pacienty požádala 18. února. Důvodem je rostoucí počet hospitalizovaných s covidem-19 ve vážném stavu. Armáda do nemocnice pošle čtyři vojáky. Pomoc hasičů zvažuje kvůli vyššímu počtu hospitalizovaných i nemocnice v Pelhřimově, dnes sdělila mluvčí Kraje Vysočina Jitka Svatošová.

Nemocnice Havlíčkův Brod, kterou zřizuje kraj, pečuje o 53 nakažených lidí, deset z nich je na jednotkách intenzivní péče JIP, řekla mluvčí nemocnice Petra Černo. Původně nemocnice žádala o pomoc deseti vojáků. Stejný počet jí s péčí o pacienty pomáhal mezi 8. lednem a 8. únorem.

Další z krajských nemocnic v Pelhřimově zvažuje, že požádá o pomoc hasiče. „V tuto chvíli se požadavek definuje, bude předložen hasičskému záchrannému sboru k posouzení," uvedla Jitka Svatošová.

Vojáci u odběrových stanů 

Pelhřimovská nemocnice musela dnes zvýšit počet standardních lůžek pro pacienty s covidem-19 i lůžek na JIP. Původně měla 52 standardních lůžek a hospitalizovala 47 lidí. Kapacitu dnes navýšila na 70. Na JIP vyhradila původně pro nakažené šest lůžek, ale už jich musela uvolnit osm. Pět lidí je na umělé plicní ventilaci, zbývá jedna volná.

Kraj podle Svatošové nyní čeká na reakci Armády ČR na žádost o asistenci vojáků u odběrových stanů v březnu. Vypomáhat by měli v nemocnicích v Pelhřimově, Havlíčkově Brodě a Třebíči.

Na Vysočině s asi 500 tisíci obyvatel se podle hygieniků nyní s covidem-19 léčí 2915 lidi. Od začátku pandemie se nakazilo 52 160 lidí a 793 z nich zemřelo.

Potvrzené nákazy na Vysočině
Havlíčkobrodsko 11 482
Jihlavsko 10 750
Pelhřimovsko 7 894
Třebíčsko 10 141
Žďársko 11 893
Celkem 52 160
Počet vyléčených potvrzených případů onemocnění: 48 452
Počet zemřelých potvrzených případů onemocnění: 793

Zdroj: Krajská hygienická stanice Kraje Vysočina, 21.02.2021 18:15

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Twitter.com/obranatweetuje

Štítky nemocnice, armáda, koronavirus, covid, Havlíčkův Brod, Kraj Vysočina, Nemocnice Pelhřimov, příspěvková organizace, COVID-19, pacient, Nemocnice Havlíčkův Brod, Hasičský záchranný sbor, Armáda České republiky, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Armáda přijede pomáhat do havlíčkobrodské nemocnice. Pelhřimovská zřejmě požádá hasiče | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.