Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Pracovníci jihlavského magistrátu budou hygienikům od pondělí pomáhat s trasováním

Ani hygienici v Jihlavě kvůli současnému náporu nemocných nestíhají trasovat ty, kteří mají pozitivní test na koronavirus. Krajské hygienické stanici v Jihlavě (KHS) proto pomohou s trasováním pro celý Kraj Vysočina také úředníci z jihlavské radnice.

Její nabídku KHS okamžitě přijala a ihned začala se školením deseti nových pomocníků. V pátek 16. října proběhlo poslední školení a od pondělí 19. října začnou jihlavští úředníci krajským hygienikům pomáhat.

„Bylo potřeba zajistit i potřebné technické vybavení jako například telefonní sluchátka s mikrofonem nebo nainstalovat na počítače potřebný software a vygenerovat úředníkům přístupová hesla do systémů KHS. Pracovníci magistrátu tak mohou s trasováním pomáhat ze svého počítače odkudkoli s připojením na internet,“ upřesnil Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice.

Uvedení pomocníci budou většinou ve svých kancelářích nebo ti, kteří mají nařízenou karanténu, budou doma na home office. „Všechny odbory a oddělení, kde byli schopni i přes velkou nemocnost a nařízené karantény zajistit chod oddělení a postrádat jednoho člověka, nabídly svoje síly. Sešla se tak desítka zaměstnanců města. Ve všech případech se jedná se o velmi zkušené úředníky, kteří pracují například na přepážkách a mají bohaté zkušenosti s jednáním s veřejností,“ doplnil mluvčí Daněk.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Fénixův Řád Rozzlobení mladí muži a mladé ženy

Štítky trasování, hygiena, koronavirus, covid, radnice, pomoc, Krajská hygienická stanice, Jihlava, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pracovníci jihlavského magistrátu budou hygienikům od pondělí pomáhat s trasováním | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.