Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na jihlavský magistrát opět pouze s rouškou. Zvažuje se i jejich nošení v MHD

Pokud se chystáte na jihlavský magistrát, pak se opět vybavte rouškou. Město Jihlava od pondělí 13. července znovu zavádí povinnost jejich nošení. Přímo na magistrátu se sice onemocnění covid-19 zatím neprojevilo, ale nemocná je jedna spolupracovnice města z komise pro občanské záležitosti. Chystají se proto preventivně další opatření.

Z testů, které doposud absolvovali lidé z vedení města i úředníci, jsou všichni zdraví. Pozitivní test měla pouze jedna pracovnice z komise pro občanské záležitosti, která s magistrátem externě spolupracuje. Magistrát nyní zjišťuje, s kým se spolupracovnice setkala, a preventivně připravuje další testy. Hygienici teď čekají na výsledky dalších sedmdesáti testů.

„Od pondělí bude povinné nošení roušek při vstupu na pracoviště našeho úřadu,“ uvedla primátorka Jihlavy Karolína Koubová. Podle ní se v pondělí sejde krizový štáb města a nachystá další opatření v Jihlavě. „Jednat budeme například o znovuzavedení roušek v MHD,“ řekla primátorka Karolína Koubová.

0

S Větrným Jeníkovem je spojeno 9 nových případů covidu-19. Nakaženy jsou už 3 zdravotní sestry

Tři zdravotní sestry jihlavských sociálních služeb mají potvrzený covid-19. Testovat se budou desítky jejich klientů. Nákazu u první sestry potvrdily testy ve čtvrtek, v pátek přibyly další dvě. Současně byla nemoc potvrzená u sedmi dalších lidí,...

Kvůli nepříznivé epidemiologické situaci na Jihlavsku zavádějí úpravy provozu z bezpečnostních důvodů také například Domov Stříbrné terasy nebo Alzheimer centrum. Už od včerejška platí zákaz návštěv v jihlavské nemocnici a v zařízeních Integrovaného centra sociálních služeb, jehož tři zdravotnice měly pozitivní testy.

Podle Jiřího Kose z Krajské hygienické stanice Kraje Vysočina situaci komplikuje fakt, že pozitivní testy na koronavirus vycházejí i u lidí, kteří neměli a nemají žádné příznaky onemocnění.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky magistrát, nákaza, covid-19, koronavirus, rouška, opatření, Jihlava, Karolína Koubová, Jiří Kos, Lékárenský komplex Jihlava, Krajská hygienická stanice, Alzheimer centrum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihlavský magistrát opět pouze s rouškou. Zvažuje se i jejich nošení v MHD | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.