Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Covid-19 je potvrzený u třetího pracovníka Dukovan. Ostatní výsledky jsou negativní

V jaderné elektrárně v Dukovanech na Třebíčsku mají podle posledních informací nákazu covidem-19 tři lidé. Výsledky ostatních testů byly negativní. Testy prošlo více než 20 lidí, dnes řekl mluvčí elektrárny Jiří Bezděk.

První případ se v elektrárně potvrdil před týdnem a druhého nemocného potvrdili hygienici o víkendu, během nějž se odebíraly vzorky dalším lidem v preventivní karanténě.

„Oba nemocní zaměstnanci patří mezi zaměstnance, kteří jsou už od středy minulého týdne v ochranné preventivní izolaci a stejně jako u prvního zaměstnance mají své pracoviště mimo střežený areál elektrárny," řekl Jiří Bezděk o posledních dvou zjištěných případech nákazy.

Fungování jaderné elektrárny se vrátilo do režimu z doby nouzového stavu, platí nošení roušek, povinná dezinfekce či rozestupy, část zaměstnanců znovu pracuje z domu. „Bezpečnosti ani spolehlivosti provozu elektrárny se tento stav nijak přímo netýká," ubezpečil Bezděk.

O prvním případu nemoci informovala elektrárna 1. července.

Podle ministerstva zdravotnictví, které eviduje nemocné podle trvalého bydliště, se od začátku pandemie nakazilo novým typem koronaviru 211 lidí z Vysočiny, 180 se jich vyléčilo a čtyři zemřeli. Aktuálně 14 potvrzených nákaz hlásí Větrný Jeníkov na Jihlavsku. I tam znovu začala platit přísná bezpečnostní a hygienická opatření. 

Větrný Jeníkov dementoval informace z tiskové konference. Nákaza nemocí covid-19 v obci neproběhla na výstavě

Větrný Jeníkov na Jihlavsku v těchto dnech zažívá nepříjemné chvíle. Kvůli 14 lidem, u kterých byla prokázaná nákaza nemocí covid-19, musí obyvatelé opět dodržovat přísná hygienická nařízení. Na úterní tiskové konferenci ministra zdravotnictví...

Potvrzené nákazy na Vysočině
Havlíčkobrodsko 99
Jihlavsko 30
Pelhřimovsko 3
Třebíčsko 36
Žďársko 42
Celkem 210
Počet vyléčených potvrzených případů onemocnění: 185
Počet zemřelých potvrzených případů onemocnění: 4

Zdroj: Krajská hygienická stanice Kraje Vysočina, 8.7.2020 9:15

Autoři | Foto ekolist.cz

Štítky ČR, koronavirus, energie, jaderná, Dukovany, COVID-19, elektrárna, infekční onemocnění, Jiří Bezděk, okres Třebíč, Kraj Vysočina, okres Jihlava, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Covid-19 je potvrzený u třetího pracovníka Dukovan. Ostatní výsledky jsou negativní | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.