Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Čísla za Vysočinu opět narostla. Hygienici potvrdili už 124 nakažených koronavirem

Potvrzených případů nemoci COVID-19 je na Vysočině 124, o sedm víc než ve čtvrtek, řekla Alena Dvořáková, ředitelka protiepidemického odboru Krajské hygienické stanice Kraje Vysočina. Vyléčený zůstává jediný pacient z Jihlavska, o kterém hygienici informovali ve čtvrtek. Jeden pacient s potvrzenou nákazou v kraji zemřel.

Odběry vzorků na testování provádí na Vysočině výjezdová skupina zdravotní záchranné služby. Fungují také odběrová místa u nemocnic v Havlíčkově Brodě, Třebíči a Jihlavě, kam jezdí pacienti, které k odběru doporučila hygiena nebo praktický lékař.

Jihlavská nemocnice podle její mluvčí Moniky Zachrlové odebere denně okolo 60 vzorků. Zdravotníci měli původně své zázemí ve stanu, kvůli mrazivému počasí minulých dní ale začali na parkovišti před nemocnicí pracovat v unimobuňce. Stan je podle Zachrlové dočasným zázemím pro další zdravotníky v okamžiku, kdy se na parkovišti začne tvořit fronta a je potřeba odbavit víc pacientů.

Testy na koronavirus se vyhodnocují přímo v nemocniční laboratoři, která má ale omezenou kapacitu, proto další putují do laboratoře Státního veterinárního ústavu Jihlava, případně do Prahy.

Potvrzené nákazy na Vysočině
Havlíčkobrodsko 61
Jihlavsko 10
Pelhřimovsko 0
Třebíčsko 20
Žďársko 33
Celkem 124

Zdroj: Krajská hygienická stanice Kraje Vysočina 

Autoři | Foto Vít Hassan

Štítky koronavirus, Vysočina, hygienici, Kraj Vysočina, COVID-19, pacient, Krajská hygienická stanice, Alena Dvořáková, okres Jihlava, Nemocnice Havlíčkův Brod, Lékárenský komplex Jihlava, Jihlava, Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čísla za Vysočinu opět narostla. Hygienici potvrdili už 124 nakažených koronavirem | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.