Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

Druhý ročník projektu Staň se poslancem ukázal, že mladí lidé mají velkou odvahu

Často slýchávám, že Poslanecká sněmovna je bublina, odtržená od reality stejně jako poslanci, co v ní sedí. O mladých lidech se zase říká, že jsou to „sněhový vločky“, bez zájmu o politické dění s telefonem jako jediným středobodem jejich pozornosti. Nic z toho není pravda!

Ukázal to druhý ročník projektu Staň se poslancem! Zhruba 160 studentů mělo v pondělí opět možnost vžít se do role zákonodárců. Každá z pěti škol představovala jednu politickou stranu. Ta si musela zvolit svého předsedu a místopředsedy a určit své politické priority.

Po založení politických stran, jednání grémia a přípravě pozměňovacích návrhů k zákonu, co si politické strany zvolily, studenti zasedli do skutečných poslaneckých lavic. Tomu, co následovalo, jsem přihlížela s údivem a hrdostí. Studenti téměř hodinu debatovali nad změnami zákona a jejich řečnické výstupy mnohdy připomínali ty z reálných schůzí. Odezva v sále pak byla téměř totožná. Úžasné!

Celá akce se mimořádně zdařila a chtěla bych poděkovat všem studentům a učitelům, že přijeli, a do rolí se tak položili. Vždycky to chce odvahu. Studenti ukázali, že ji mají už na střední škole. Je to o důvod navíc věřit v mladé lidi. Staň se poslancem je projekt, který mi to letos znovu ukázal. Těším se další ročník!

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto poskytnuto Evou Decroix

Štítky komentář, projekt, poslanec, student, Eva Decroix

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Druhý ročník projektu Staň se poslancem ukázal, že mladí lidé mají velkou odvahu | Blogy a komentáře | Drbna | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.