Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

V pelhřimovské nemocnici jsou ode dneška kvůli covidu zakázané návštěvy u dlouhodobě nemocných

Nemocnice Pelhřimov zakáže ode dneška návštěvy na oddělení dlouhodobě nemocných. Podle mluvčí nemocnice Alexandry Knapové je důvodem rostoucí počet pacientů s covidem-19, lidé na oddělení dlouhodobě nemocných patří k rizikové skupině. Pelhřimovská nemocnice má nyní sedm pacientů s covidem-19, v dalších čtyřech krajských nemocnicích se jich léčí okolo 70. Zákaz návštěv některých oddělení nemocnic platí i jinde v kraji.

Zákaz návštěv se podle Knapové netýká nevyléčitelně nemocných v terminálním stadiu, u kterých jsou návštěvy vždy možné po dohodě s lékaři. „Na ostatních lůžkových odděleních jsou návštěvy povoleny dvakrát týdně, a to vždy ve středu a neděli od 15:00 do 17:00," uvedla Alexandra Knapová.

Havlíčkobrodská nemocnice zakázala návštěvy na konci února na ortopedii, chirurgii, plicním a infekčním oddělení. Jsou možné jen po konzultaci s ošetřujícím lékařem. V Nemocnici Nové Město na Moravě na Žďársku jsou od středy návštěvy zakázané na neurologickém oddělení. Důvodem je epidemická situace spojená s akutními respiračními chorobami. V celém kraji připadá podle posledních údajů krajské hygienické stanice na 100.000 obyvatel 1517 nemocných, největší nemocnost je na Žďársku.

Covid-19 byl podle údajů ministerstva zdravotnictví v posledním týdnu na Vysočině potvrzený u 290 lidí, o týden dřív bylo potvrzených případů o 30 méně.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Denisa Albaniová

Štítky nemocnice, koronavirus, Pelhřimov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V pelhřimovské nemocnici jsou ode dneška kvůli covidu zakázané návštěvy u dlouhodobě nemocných | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.