Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Úspory v jihlavské nemocnici. Vypínáním počítačů a monitorů ušetřili už stovky tisíc korun

Jednoduché, ale efektivní. Tak by se dalo popsat opatření, které už více než půl roku testují v Nemocnici Jihlava. Vypínání počítačů a monitorů tak ušetřilo stovky tisíc korun.

„V naší nemocnici máme zhruba 1 100 počítačů. O pacienty se staráme v nepřetržitém provozu a práce zdravotníků je nejenom u pacientů, ale samozřejmě také za monitory počítačů, kam zapisují data. Zdravotníci mají často jiné starosti, než vypnout počítač, když odcházejí od stolu. Zkusili jsme právě v naprosto jednoduché věci zkusit, kolik ušetříme,“ říká v tiskové zprávě náměstek pro informatiku a kybernetickou bezpečnost David Zažímal. Všechny počítače a monitory nastavili správci ICT tak, že se po třiceti minutách nečinnosti dají monitory samy do úsporného režimu.

Nemocnice Jihlava platí za elektřinu na chod monitorů a počítačů zhruba čtvrt milionu korun měsíčně. Bez úsporné novinky by to bylo o téměř sto tisíc korun víc.

Černá obrazovka ušetří nemalé peníze. A jak dodává mluvčí Nemocnice Jihlava Monika Zachrlová, za dalších 30 minut přejde do úsporného režimu i samotný počítač.

„Akci jsme spustili v září loňského roku. Na první pohled snadná změna přinesla u počítačů měsíční úsporu kolem šedesáti tisíc korun. U monitorů je to více než dvacet tisíc korun za měsíc,“ dodává David Zažímal.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nemocnice Jihlava | Zdroj Nemocnice Jihlava

Štítky úspora, energie, počítač, monitor, režim, vypínání, nemocnice, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úspory v jihlavské nemocnici. Vypínáním počítačů a monitorů ušetřili už stovky tisíc korun | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.