Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na kole, pěšky nebo na koloběžce do práce. Květen bude v Jihlavě opět plný pohybu

Květen bude v Jihlavě opět plný pohybu. Krajské město se totiž i letos zapojí do sportovní a společenské aktivity Do práce na kole. Jejím smyslem je udělat více pro své zdraví i pro životní prostředí.

Stačí sestavit dvou až pětičlenný firemní tým a v květnu využít všechny možné formy bezmotorové dopravy - kolo, koloběžku, běh nebo chůzi. Smyslem je zkusit se dopravit co možná nejčastěji do práce aktivně. Kdo bude nejpilnější, může se těšit na odměnu. 

„Město pro účastníky této výzvy několik připravilo několik befefitů. Mohou například zajít zdarma do kina, na prohlídku zajímavých míst Jihlavy nebo třeba na cestovatelskou přednášku. Také mohou vyhrát některou z cen. Už teď víme, že mezi nimi bude i koloběžka v hodnotě dvanáct tisíc korun," sdělila Aneta Hrdličková z tiskového oddělení jihlavské radnice. 

Jihlava získala titul

Loni se do květnové výzvy zapojilo téměř sedm set padesát obyvatel Jihlavy a okolí, kteří vytvořili sto osmdesát čtyři týmů z více než šedesáti jihlavských firem, úřadů a škol. I díky tomu Jihlava získala ročníkový titul Cykloměsto. 

Cílem této kampaně je zamyslet se především nad tím, jak náš každodenní výběr dopravního prostředku ovlivňuje nejen naši fyzickou i psychickou kondici, jestli nemůžeme snížit zátěž životního prostředí, ale i zlepšit společný veřejný prostor. Je i motivací pro pravidelný pohyb. 

Registrace jsou otevřené do 30. dubna na www.dopracenakole.cz. V celé republice se letos zapojí padesátka velkých i menších měst.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky kolo, práce, Jihlava, firmy, pohyb, zdraví, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na kole, pěšky nebo na koloběžce do práce. Květen bude v Jihlavě opět plný pohybu | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.