Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Seniory z domova na Lesnově, které trápí nehojící se rány, jezdí ošetřovat speciálně vyškolené sestřičky

Senioři, kteří pobývají v domově na Lesnově, už nemusí jezdit na ošetření nehojících se ran do jihlavské nemocnice. Sestřičky specialistky z Nemocnice Jihlava nyní jezdí za nimi.

„Vnímáme to určitě jako dobrou věc pro všechny klienty Domova pro seniory v Lesnově. Nemusejí se trápit kvůli ošetření převozem do nemocnice. My jezdíme za nimi,“ říká vedoucí sestra úseku hojení ran Pavla Čecháčková. Zdravotnice vyjíždějí do terénu vždy každé dva týdny na vizity.

„Na místě navrhnou, jakými materiály bude probíhat hojení a postup představí sestřičkách v domově, které potom zastanou každodenní péči o klienty,“ vysvětluje dále Monika Zachrlová, mluvčí jihlavské nemocnice.

Úsek hojení ran funguje v jihlavské nemocnici od 1. 7. 2019, organizačně přímo podléhá náměstkyni pro ošetřovatelskou péči. Hlavním úkolem a cílem tohoto úseku je nastavení efektivního ošetřovatelského procesu v oblasti diagnosticko-terapeutické problematiky nehojících se ran napříč všemi obory nemocnice podepřené evidence based nursing.

Zdravotní sestřičky, jejichž specializací je právě výše uvedená činnost, hodnotí nehojící se rány a defekty u pacientů hospitalizovaných na lůžkových odděleních nemocnice, navrhují druh vhodných materiálů fázového hojení pro lokální ošetřování nehojících se ran.

Domácí ošetřování 

„Při propuštění pacienta do domácího ošetřování přebírají pacienta s nehojící se ránou. Pokud má pacient zájem, může docházet dale do specializované ambulance,” dodává mluvčí Zachrlová.

Na vyžádání lékařů všech odborností sestry specialistky hodnotí rány či kožní defekty i v odborných ambulancích nebo ambulancích Urgentního příjmu, navrhují vhodné materiály vlhkého hojení a spolupracují s lékařem.  

„Sestry specialistky pro hojení ran poskytují kromě toho ještě konzultační podporu i sestrám pracujícím v primární péči o pacienta v agenturách domácí péče a hospicové péče,“ jmenuje náměstkyně ošetřovatelské péče Hana Hladíková.

Ohodnoť článek

Foto Nemocnice Jihlava | Zdroj Nemocnice Jihlava

Štítky zdraví, senior, rány, péče, nemocnice, Lesnov, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Seniory z domova na Lesnově, které trápí nehojící se rány, jezdí ošetřovat speciálně vyškolené sestřičky | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.