Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Štědrý den v jihlavské nemocnici. Zhruba tři stovky pacientů poobědvají krupičnou kaši, povečeří kapra

Ne každý má to štěstí a může trávit nejkrásnější svátky v roce doma se svými nejbližšími. Zhruba tři sta pacientů nyní eviduje jihlavská nemocnice. Tito lidé si dnes v jihlavské nemocnici mohou pochutnat na svátečním menu. Nebudou ochuzeni třeba o tradičního kapra s bramborovým salátem.

Betlémské světlo od skautů 

„Naše kuchyně má v tento den v plánu připravit 410 porcí. Na oběd bude rybí polévka a krupičná kaše, na večeři potom smažený nebo pečený kapr se salátem, nebo bramborem. Na Štědrý den přislíbili přinést Betlémské světlo tradičně skauti," sdělila novinářům Monika Zachrlová, mluvčí jihlavské nemocnice. 

Slavnostnější menu bude personál nemocnice připravovat ve zcela novém zázemí, které se slavnostně otevřelo začátkem prosince. Tříletá oprava stravovacího provozu stála necelých 303 milionů korun. Denně se zde připravuje až 2 500 jídel denně pro pacienty, zdravotníky, ale i externí strávníky. 

Krok do 21. století. Jihlavská nemocnice má nový stravovací provoz, opravy vyšly na 303 milionů korun

Nemocnice Jihlava se může pochlubit novým stravovacím provozem, jeho tříletá oprava stála necelých 303 milionů korun. Denně bude připravovat až 2 500 jídel denně pro pacienty, zdravotníky, ale i externí strávníky. Zvýšenou kapacitu využije...

Jihlavská nemocnice zůstává i přes nepříznivou epidemiologickou otevřená během Vánoc návštěvám. „Nechceme omezit kontakt s bližními, ale prosíme o důsledné dodržování opatření. Nezapomeňte si vzít respirátor, pokud jdete do nemocnice za svým blízkým. Doporučená doba návštěvy je půl hodiny a pokud máte respirační potíže, chraňte své blízké a zůstaňte raději doma," vyzývá veřejnost mluvčí Zachrlová. 

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nemocnice Jihlava | Zdroj Nemocnice Jihlava

Štítky nemocnice, Štědrý den, Vánoce, svátky, oběd, večeře, pacient, zdraví, nemoc, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štědrý den v jihlavské nemocnici. Zhruba tři stovky pacientů poobědvají krupičnou kaši, povečeří kapra | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.