Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO: Skoro jako v hotelu. Novopečení rodiče v jihlavské porodnici mohou využít nový rodinný pokoj

Jihlavská nemocnice má na svém kontě další vylepšený pokoj. Tentokrát se díky dárcům mohl vylepšit pokoj na gynekologicko – porodnickém oddělení. Tam vznikl takzvaný rodinný pokoj pro maminku, miminko a třeba i tatínka.

„Víme, že pro maminku po porodu je důležité cítit se pohodlně. S tatínkem tráví první společné chvíle s miminkem. Rodinným pokojem se snažíme navodit domácí atmosféru se zázemím profesionálních zdravotníků,“ říká v tiskové zprávě primářka gynekologicko-porodnického oddělení Petra Herboltová.

Rodinný pokoj je jedním z pěti nadstandardních pokojů na oddělení šestinedělí. Zvelebit a vybavit ho pomohli dárci. „Pekli jsme a prodávali koláčky, další peníze nám daly maminky, které u nás rodily, příspěvek jsme dostali také díky akci Den pro rodinu, který se konal v Třebíči a velké díky za to patří paní Iloně Punk. Všem chci moc poděkovat. Každá koruna nám pomohla vybavit tento pokoj,“ říká jeho autorka lékařka Monika Stretavská.

Manželská postel a levandule

Novopečení rodiče jistě ocení novou manželskou postel, nové povlečení, přebalovací pult pro miminko, obměnou prošel i nábytek. „Tapeta s polem levandulí navozuje klidnou atmosféru,“ vysvětluje Monika Zachrlová, mluvčí Nemocnice Jihlava.

V posledních měsících se nastávající maminky mohou těšit i na další novinky. Opravené mají dva pokoje na oddělení šestinedělí. „Úspěšně jsme zavedli individuální péči porodní asistentkou a možnost osobní konzultace porodního plánu. Nově jsme zavedli také online zamlouvání termínu na cvičení a jednorázové kurzy,“ doplňuje Petra Herboltová.

V jihlavské porodnici rodí ženy nejen z Vysočiny, ale třeba i z Vrchlabí, Olomouce, České Lípy a dalších vzdálených měst. Celkově 25 % maminek má trvalé bydliště mimo okres Jihlava. „Uplynulý rok u nás rodilo 1408 maminek a na svět přišlo 1414 dětí. Letos to vypadá na podobná čísla. Jsme rádi, že se jsou maminky s naší péčí spokojené a vrací se nejenom z Jihlavska, ale i ze vzdálenějších míst v Česku,“ pochvaluje si rekordní počet porodů primářka Herboltová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nemocnice Jihlava | Zdroj Nemocnice Jihlava

Štítky porodnice, porod, pobyt, pokoj, nemocnice, rodinný, vybavení, Jihlava, Lékárenský komplex Jihlava, Třebíč, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Skoro jako v hotelu. Novopečení rodiče v jihlavské porodnici mohou využít nový rodinný pokoj | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.